Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Aralık '08

 
Kategori
Haber
 

Türkiye'nin tek kadın ilçe emniyet müdürünün ağzından Emniyet Teşkilatı!

Türkiye'nin tek kadın ilçe emniyet müdürünün ağzından Emniyet Teşkilatı!
 

Ferda ESER-Balçova İlçe Emniyet Müdürü


Türkiye’nin ilk kadın ilçe emniyet müdürü Ferda ESER, vatandaş polis işbirliğini arttırarak aradaki engelleri kaldırmayı amaçladıklarını belirtti.

İzmir Balçova İlçe Emniyet Müdürlüğü görevinde bulunan ve Türkiye’deki tek kadın ilçe emniyet müdürü olma unvanını elinde bulunduran ESER, polislik mesleğinin klasik devlet memurluğu gibi algılanamayacağını ve 8–5 mesai düzeninde çalışma diye bir şeyin mümkün olmadığını söyledi.

HALK POLİSTEN KORKUYOR

Vatandaşın geçmiş tecrübelerinin polise olan bakış açısının temelini oluşturduğunu söyleyen ESER:” İzmir İl Emniyet Müdürü Sayın Hüseyin Çapkın teşkilattaki herkesin babası. Koordineli çalışmalarımızla, işe gitmekten keyif alıyoruz. Her gün geç saatlere kadar çalışmamıza rağmen bir arkadaşımızın bu durumdan rahatsız olduğunu görmedik. Bayram tatili, haftasonu tatili gibi kavramlar polislere çok uzak” dedi.

KAPKAÇ TARİHE KARIŞTI

Özellikle 2006 yılından önce kentte her gün en az 3–4 tane yaşanan kapkaç vakaları 2006 yılı sonrasında bıçak gibi kesildi. Özellikle huzur timleri ve emniyetin değişik uygulamaları ile arttırılan asayiş çalışmaları işe yaradı. 2008 yılı genelinde Balçova ilçesinde sadece 3 adet kapkaç vakası yaşanırken failler yakalandı.

Bir dönem “girilemez” gözüyle bakılan Kuruçay gibi mahalleler polisin otoritesini hissettirmesi ile beraber güvenilir hale geldi.

PERFORMANS SİSTEMİ GÜVEN GETİRDİ

İl Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın’ın uygulamaya koyduğu performans ölçüm sistemi ile her polis memurunun yaptıkları rakamsal olarak ifade edilmeye başlandı.

Başarılı olan polis memurlarına çalışmak istedikleri yerler soruldu ve görev yerleri isteklerine göre düzenlendi. Bu şekilde bir sistemle memurlarımız teşkilata güvendi, başarıları arttı.

KİMLİK SORMA OLAYLARI

İstanbul’da polise kimlik sormaktan kaynaklanan olumsuz durumların hatırlatılması üzerine emniyet müdürü: “ Yazılı olarak, arama yapacak polis memuru önce kendi kimliğini göstererek kimlik sorabilir şeklinde bir ifade olmasına rağmen son yaşanan olaylarla bu iyice açıklığa kavuştu. Bazı zamanlarda kendini kral zanneden memurlar çıkabiliyor. Bunu tüm teşkilata genellememek lazım” dedi.

Haber: Buğra TOKMAKOĞLU/İzmir

 
Toplam blog
: 430
: 2186
Kayıt tarihi
: 18.06.07
 
 

20 Nisan 1989'da İzmir'de doğdu. İlköğretim ve lise öğrenimini Karşıyaka'da tamamladı. 20..