Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Mart '07

 
Kategori
Siyaset
 

Türkiye'nin uluslararası politikası ne?


Bugün komşu ülkelerden başlayarak bütün dünya ülkelerinin bir hedefi, amacı, politikası var. Örnek olarak; Ermenistan'ın ''BÜYÜK ERMENİSTAN'' projesi, Rusya'nın ''SICAK DENİZLERE İNME'' stratejisi ve ABD'nin ''PETROL HEDEFİ'' ve diğerleri.

Peki bizim amacımız, hedefimiz ne? Sadece ''Yurtda sulh, Cihanda sulh''mu?

Neden Kerkük ve Musul'da Türkmenlere yeterli kadar sahip çıkmadık, neden oraları şu anda ABD'nin yaptığı gibi TÜRKLEŞTİRMEDİK? Bölgenin en önemli ülkesi olmamıza rağmen neden bölgede aktif bir siyasetimiz olmadı? Bugün TC pasaportunu kullanarak yurt dışına çıkan Talabani, Barzani bölgenin en önemli şahsiyetleri oldu da, bizim Türkmen başları toplantılara bile alınmadı. SORUN NEREDE?

Biliyosunuz ki; bizim ülkemizin başı dertten ve musibetten eksik olmaz, biliyosunuz ki dostdan çok düşmanımız var. Asalayı öyle ya da böyle bitirdiniz. Sonraki tehlikenin ne olacağını düşünmediniz mi hiç? DÜŞÜNMEDİNİZ BELLİ. Bizi birbirimize düşürdüler. Yıllarca oralarda Kürtlerin kafalarını yıkadılar ve başardılar. Ellerine silah verdiler, ceplerine para. Yine başardılar.

Fransızların yıllardan beri süre gelen ERMENİ destekçisi rolüne rağmen, neden anti bir strateji geliştiremedik? Asıl Cezayirlilere, Korsikalılara ve diğerlerine zulüm, işkence, soykırım yapan onlar. Neden Fransa'ya karşı Cezayir'i kullanmadık? Neden siyaset üretemiyoruz?

Neden Almanya'da bulunan 2 milyona yakın Türk'e rağmen Almanya'da TÜRK LOBİSİ GÜÇLÜ DEĞİL? Neden oraya giden insanları bilinçlendirme diye, orada bi güce sahip olma diye bir politikamız olmadı?

Afrikaya bakın, nerdeyse bütün Afrika Fransızca bilmekte, neden? Çünkü insanları sömüren onlar, insanları sömürdükleri gibi zorla kendi dillerini öğretenlerde onlar. (Cezayir, Fas, Tunus ve adını dahi bilmediğimiz diğerleri). Peki yıllarca hatta yüzyıllarca Avrupa'da, Afrika'da, Asya'da hükümdarlık süren Osmanlı İmparatorluğu neden aynı şeyi yapmamış?

Sorun ne ya da nerede? Neden bizim güçlü bir amacımız, politikamız ya da stratejimiz yok?

 
Toplam blog
: 3
: 269
Kayıt tarihi
: 10.03.07
 
 

28 yaşında, İstanbul'da ikamet eden, İzmit'te yaşayan, vatanını ve milletini seven, arkadaş canlıs..