Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Temmuz '10

 
Kategori
Siyaset
 

Türkiye'nin yumuşak karnı

Bana göre Türkiye'nin yumuşak karnı Demokrasi adını verdiğimiz bize göre miletin kendi kendini yönetmesi. Bazılarına göre kuralsızlık olarak algılanan 9 harften oluşan sözcüktür.

Yıllarca halkların özgürlüğü laflarından bugünkü PKK terör örgütü çıkmış, onun meclisteki temsilcileri de sivil örgütlenmeyi güncelleştirmişlerdir.

Devleti yönetenler aman AB bize ne der? Ya bizi AB'ye almazlarsa, etrafa ayıp olur, dedikodu olur v.s... ile demokrasinin tüm imkan ve olanaklarını seferber etmişlerdir. Bu demokratik özgürlükler kademeli olarak lehlerinde artış göstermiştir.

Bugün gelinen nokta da ''PKK terör eylemlerini nasıl olur da durdururuz?'' noktası olmuştur. Noktayı buraya koyarak durumu komşu devletlerden başlayarak devam edelim.

Suriye geçtiğimiz hafta içinde PKK'ya yönelik yapmış olduğu eylemlerde radikal kararların altına imzasını attı. Hatta yardım ve yataklık edenlerin mal ve topraklarına el konulacağını dünya kamu oyuna duyurdu. PKK ve BDP 'nin sesi soluğu çıkmadı. ABD ve AB nin de sesi , soluğu çıkmadı. Suriye kimseye danışmadan yumruğunu vurdu.

İran, keza öylesine. Ne AB insan hakları, ne yeşiller, ne Fransa, ne İngiltere velhasıl kimsenin gıkı çıkmadı.

Ammaaa ..... iş Türkiye'ye gelip dayanınca tüm dünya demokrasi havarisi kesilip; Nasreddin Hoca'nın fırınının ağzının hangi yöne açılacağı hakkında yorum yapmaktan geri kalmamaktadırlar.

Türkiye ne yazık ki dünya devletlerinin ''fırın ağzı'' polemiğine uygun olarak fırının ağzını bir o yana, bir bu yana döndürmekten bir hal olmaktadır. Olan bizim şehitlerimize, gazilerimize, onca milli gelirin yok olmasına olmuştur.

Şimdi... Noktadan devam edelim. Genel Kurmay Başkanının açıklamalarını 05.07.2010 akşamı medyadan izledik. Altı çizilerek okunması gereken mesajları aldık. İnanıyorum ki ülkem insanının büyük çoğunluğunun ağzı oldu, söyledikleri.

06.07.2010 akşam haberlerinde bu açıklamalardan rahatsız olan kesim de medyada kendisini gösterdi.

Bir ulusun Genel Kurmay Başkanını edep dışı eleştirerek, bir şekilde tehdit ederek yandaşlarından artı puan topladı.

Bu cüreti nerden ve nasıl aldığına gelince; TSK 'yı çeşitli entrikalarla yıpratma oyunlarından ve onun sonuçlarından aldığı gün gibi ortada.

Gelelim komedyanın diğer bir yanına. Eşbaşkan şöyle diyor:

''Bizim Milletvekilimiz nerede, hangi pankartın altında durduğuna bakmaz''

O zaman sizin milletvekili durduğu yeri bilmiyorsa öğretin, durmasın. Yok bilerek duruyorsa, duruşunun arkasında olsun.

Bugün gelinen noktada PKK terör eylemlerinin bitmesi ''toprak verme'' aşamasına gelip dayanmıştır. İran'dan, Suriye'den alamadıkları topraklar demokratik Türkiye'den kopartılmak istenmektedir.

Son olarak da, okur arkadaşlarıma soruyorum.

VATANA İHANETİN BEDELİ NEDİR?

 
Toplam blog
: 81
: 646
Kayıt tarihi
: 23.01.09
 
 

1948 doğumluyum. Emekli öğretmenim. Halen bir rehabilitasyon merkezinde çalışıyorum...