Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Temmuz '07

 
Kategori
Güncel
 

Türkiye'nin yüzü

Türkiye'nin yüzü
 

Dış basında bir kampanya halinde Türkiye’nin değişik yörelerinden ve halk katmanlarından manzaralar veriliyor. Türkiye’nin iki yüzü başlıkları resimlerin altında...

Yine çifte standart, yine iki yüzlülük... Eğer istenirse her ülkeden bu tür aykırılıklar gündeme sunulabilir. İngiltere'yi ele alın, kendini gerçek İngiliz sayanlarla, göçmenler arasında bu ikilem yok mudur? Bırakın göçmenleri ada devleti olan İngiltere’de kaç ayrı kırılma noktası var, tüm dünyanın malumu.

Demokrasinin savunuculuğuna soyunan Fransa’nın zengin ve fakir arasındaki manzara farkından günlerce sokakları alev alev yanmadı mı? Belçika, Hollanda ve daha birçoğu aynı sorunlarla karşılaşmadı mı?

ABD zenci, beyaz ayrımının utancılarını ne zaman sildi de şimdi Türkiye’nin insan portelerinden yola çıkarak değişik bir biçimde kutuplaşmasını istiyor havasına bürünebiliyor.

Yurdumuzdaki her kesim, her türlü inanç sahibi insanı biz bir ayrışma noktası değil, zenginlik olarak niteleriz. Bu topraklarda yaşayan ve ben Türküm diyen her kim olursa olsun, Türkiye’nin aydınlık yüzüdür.

Bize göre yurdumuzun bir tek yüzü vardır, batının uygarlıklarını benimsemiş, yüzü batıya dönük Atatürk’ün yüzüdür bu.

Bu oyuna düşmeyelim. Bizim yurdumuzun zenginliğini, bize ayrışma noktası gibi göstermeye çalışanlara, siz dönüp kendinize bakın diyebilmeliyiz.

 
Toplam blog
: 405
: 914
Kayıt tarihi
: 19.04.07
 
 

Okumayı ve kendimce yazmayı severim. Samimi eleştirilere açık biriyimdir. ..