Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Ekim '11

 
Kategori
Siyaset
 

Türkiye önderliğinde bir federasyon - 2

Türkiye önderliğinde bir federasyon - 2
 

Haritaya yalnız Orta Doğu ülkeleri diye değil, dünya petrolünün çıktığı bölge diye de bakabiliriz.


İki yıl önce yazdığım bir bloga ektir. O zamandan bu yana yazı doğrultusunda gelişmeler oldu. İsrail ile aramız iyice açıldı. Mavi Marmara olayı oldu ve Arap ülkelerinde isyanlar çıktı.

Son aylarda Arap ülkelerinde çıkan isyanlardan sonra bölgede trafik iyice arttı. Başbakan Arap ülkelerinden çıkamıyor. Her yerde - şimdilik Suriye hariç - sevgi gösterileriyle karşılanıyor. Görüşüm şudur: İsrailile olan anlaşmazlık danışıklı dövüştür. Bu bizi Arap ülkeşerinin gözünde daha sempatik gösteriyor. Böylece hem İsrail yoluyla hem de Türkiye yoluyla-gruplar çatışıyor ama-  ABD bütün Orta Doğu'ya hakim olmuş oluyor. Ara hedef İran ve İran petrolü. Eğer bir yere başkasının güdümü ile gidiliyorsa, o güdüm, istediği zaman gideni oradan çıkarabilir. Böyle bir hareketin ülkeye zarar vermekten başka bir anlamı olmaz. O yüzden adımları dopru atmak gerekir. Bizim bugün de geçerli sarsılmaz bir ilkemiz var: Yurtta sulh, cihanda sulh. Bir federasyon kuracağız diye başkalarının yararına bölge insanlarıyla, başka bölge devletleriyle savaşa girmek son derece tehlikeli, kötü bir yaklaşım olur. Musatafa Kemal Atatürk yukarıdaki ilkeyi boşu boşuna söylemiş olamaz, geleceği görmüş.

Geleceği nasıl gördüğünü de söylemeliyim. Mustafa Kemal tarih biliyor, bilmekle kalmıyor, kendine ve ülkemize dersler çıkarıyor. Aynı zamanda ülkenin çıkarlarını her şeyin üzerinde tutuyor.

Başardıkları nedeniyle Atatürk'e olan hayranlık belki geride kaldı. Birçok insanda geçici idi bu hayranlık. Birçok lider memleketini işgalden kurtarmıştır. Bunun için tabi ki ona şükran duyarız ama Atatürk'ü ölümsüz yapan koyduğu ilkelerdir.

Önceki yazı:

http://blog.milliyet.com.tr/turkiye-onderliginde-bir-federasyon/Blog/?BlogNo=208700 

 

 
Toplam blog
: 153
: 18932
Kayıt tarihi
: 27.09.09
 
 

Antakya 1955 Doğumluyum. O.D.T.Ü. Mimarlık Fakültesi 1982 Mezunuyum. O zamandan beri firmalarda m..