Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Temmuz '10

 
Kategori
Siyaset
 

Türkiye Ruh ve Sinir Hastalıkları Cumhuriyeti

Türkiye Ruh ve Sinir Hastalıkları Cumhuriyeti
 

Ülke Koca Bir Akıl Hastanesine Dönüştü


Türkiye'de yaşayan ortalama bir yurttaşın ülkeye ve yaşayışına dair inandıkları beni her zaman şaşırtmıştır. Türkiye karmaşık bir toplum. Din, mezhep, ırk, dil, ekonomik, kültürel, sosyal, siyasi farklılıklar var. Kitleler batılı toplumlardaki gibi ılımlı bir tavır alıp merkezin çevresinde toplanmıyor. Bu yüzden sistem(her anlamda) dengeye oturamıyor. Sorunlar ortadan kaldırılamıyor. Her toplumsal hareket sorun çözmesi gerekirken başka sorunların doğmasına neden oluyor.

Sorun yaratmak konusunda hepinizin dikkatini en çok çeken grup hiç şüphesiz Kurtlar Vadisi hastalarıdır. Ülkenin nasıl ele geçirildiğini ceketleri, sivri burun ayakkabıları, tespihleri, sert bakışları, Mematileri, Polatları ve Türk çamaşır sanayine katkı olsun diye giydikleri beyaz çoraplarıyla anlatırlar. Amerikanın ve Avrupa'nın hain planlarını deşifre etmişlerdir ama 'iki kişinin bildiği sır değildir' doktrini yüzünden bunu kimseyle paylaşmamanın mantıklı olduğunu düşünürler. Kendileri sosyolojik vakadır aslında.

Kurtlar Vadisi hastalarına benzeyen çokca çeşit grupla karşılaşırsınız sokakta. Banu Avarcılar, Nihat Genççiler, Genç Siviller, Yurtsever Cepheliler, Son Kaleciler, Komünistlere geçit vermeyenler, Kemalistler, Kemalistlere siyonist diyenler, Sorosyalistler...

Hepimizin sinirleri bozulmuş. Ülkenin dışarıdan yönetildiğini düşünüyoruz. Bir ülke, bir grup, bir cenah bizim ya dostumuz ya düşmanımız. Avrupa Birliği blok halinde bize karşı mesela. Amerika Birleşik Devletleri tek kutuptan oluşuyor ve ülkemizi bir ülkü doğrultusunda ele geçirmek istiyorlar. Orta Asya'daki Türki Cumhuriyetlerin hepsi bizim ayağa kalkmamızı bekliyor. Kürtlerin hepsi de terörist. Ermenilerin tamamı soykırım yaptığımıza inanıyor. Kıbrıs'ta barış isteyen Rum yaşamaz. Zaten bu dünyada Türk'ün Türk'ten başka dostu yok.

Sadece milliyetçilerimizin ruh sağlığı bozulmuş durumda değil. Onların karşısında kim varsa ruhen yıpranmışlar. Solcular, sosyalistler mantığı devre dışı bırakıp anti emperyalist tutumda bulunmayan tüm grupları suçlamaya hazırlar. Sosyal demokratlar aslında sosyal demokrat olmadıklarının farkında değiller bile.

Toplumun neredeyse bütün kesimlerinin sinirleri bozulmuş. Kürtler, gençler, kadınlar, Aleviler, yoksullar, memurlar, işçiler ve onları ezenler. Ülke koca bir hastaneye benziyor.

Biz eğer bu ülkeye bir isim vereceksek eğer; bırakın laik ve demokratik Türkiye Cumhuriyeti'ni. Kısaca şunu söyleyelim; Türkiye Ruh ve Sinir Hastalıkları Cumhuriyeti. Çünkü ülkeyi tarif ederken bir hedeften değil bir gerçekten söz etmek gerekiyor.

...

Orjinal Link: erenaksoyoglu.blogspot.com

 
Toplam blog
: 41
: 715
Kayıt tarihi
: 15.06.08
 
 

Ortaöğrenimimi Anıttepe Lisesi'nde gördükten sonra Mustafa Kemal Üniversitesi Ziraat Mühendisliği..