Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Aralık '15

 
Kategori
Güncel
 

Türkiye-Rus krizinde sakal-kol kavgası...

Türkiye-Rus krizinde sakal-kol kavgası...
 

Düşürülen Rus uçağının ekonomimize verdiği zarar gittikçe büyürken, Rus ve Türk liderler arasındaki söz dalaşı da devam ediyor.

En son Rus lider Putin ülkemizi tehdit ederken, Bizim sorumsuz sorumlu Cumhurbaşkanımız da cevap verdi. Oysa ülke olarak bizde sorumlu Başbakan!

Biz gelelim Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tarihi hatırlatmasına:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katar dönüşü uçakta konuştu: Sokollu Mehmet Paşa’nın İnebahtı savaşı’yla ilgili “Biz Kıbrıs’ı almakla sizin kolunuzu kestik. Siz ise İnebahtı’da bizim sakalımızı tıraş ettiniz. Kesilen kol yerine gelmez ama kesilen sakal daha gür olarak yeniden çıkar” sözlerini Ruslara anlatarak, tarihi göndermede bulundu.

Peki, Bu hikâyenin aslı ne?

Sokullu Mehmet Paşa, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın atıfta bulunduğu sözleri 1571 yılında İnebahtı Deniz Muharebesi sırasında sarf etti. Donanmanın büyük hasar gördüğü muharebede Osmanlı Devleti yükselme döneminde ilk kez savaş kaybetmişti. Sokullu Mehmet Paşa, Venedik elçisine “Biz Kıbrıs’ı almakla sizin kolunuzu kestik, siz İnebahtı’da bizi yenmekle, sakalımızı tıraş ettiniz. Kesilen kolun yerine yenisi gelmez, fakat kesilen sakalın yerine daha gür çıkar” demişti.

Tarihçi Erdoğan Aydın, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu sözleri hatırlatmasını şöyle yorumluyor: “Bu sözün Osmanlı’nın çözülüşüne çare üretmediği ortada. Uçak krizini çözmesi gerekenlerin tekrar bu söze sarılması Türkiye’nin sorun çözme kapasitesinin tümden ortadan kalktığını gösteriyor.”

Sizin anlayacağınız, liderler söz dalaşına girerken, olan Türk ve Rus halkına oluyor. Türk halkı ürettiğini satamazken, Rus halkı da taze sebze ve meyve yemediği için sağlıklı beslenemiyor.

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..