Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Nisan '15

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Türkiye Sakatlar Derneği Başkanlar Kurulu toplantısı Antalya da yapıldı

Türkiye Sakatlar Derneği Başkanlar Kurulu toplantısı Antalya da yapıldı
 

Kemer’de bulunan Arma’s Beach Otel’de TSD. Başkanlar Kurulu Toplantıs, Şube Başkanları ve yöneticilerinin katılımı ile yapıldı..


TSD Başkanlar Kurulu toplantısı 16, 17, 18, 19 Nisan da Antalya - Kemer’de bulunan Arma’s Beach Otel’de Şube Başkanlarının ve yöneticilerinin katılımı ile başladı.

Toplantıya, Türkiye Sakatlar Derneği'nin 47 ilde bulunan 67 şube başkanı ve yöneticilerinden oluşan 163 kişi katılım gösterdi.

Türkiye  Sakatlar  Derneği (TSD) Başkanlar Kurulu Toplantısı, Antalya'nın Kemer ilçesinde gerçekleştirildi.

İlçedeki bir otelde düzenlenen toplantıya derneğin 47 ilde bulunan 67 şube başkanlarıyla yöneticilerinden oluşan 163 kişi katıldı.

Toplantı öncesinde bir açıklama yapan TSD Genel Başkanı Şükrü Boyrazaile gelirine bağlı olmaksızın sakatlara maaş bağlanması gerektiğini savunarak, Sakatlar Haftası'nın ilk günü olan 10 Mayıs'ta Ankara'da bu kapsamda eylem planladıklarını söyledi.

Boyraz, 1976 yılında çıkarılan "65 Yaşını Doldurmuş Muhtaç, Güçsüz ve Kimsesiz Türk Vatandaşlarına Aylık Bağlanması Hakkında Kanun"da maaş bağlanacak kişilerde sadece herhangi bir sosyal güvencesi bulunmaması şartı arandığını, 2013'te yapılan Torba Yasa'da ise aile bireylerine gelir durumu kriterinin getirildiğini bildirerek, bunun sosyal devlet ilkesiyle bağdaşmadığını savunurken.

Boyraz, şöyle konuştu:

"Amcası zenginse, ağabeyi sigortalıysa, babası emekliyse sakatlık maaşı bağlanmıyor. Oysa biz diyoruz ki, her insanın kendisi birer bireydir. Bu bireyin yaşaması için bir başkasına muhtaç etmeyeceksin. Türkiye Cumhuriyeti'nin olmazsa olmazlarından biri, sosyal hukuk devletiyiz diyoruz. Sosyal devlet yurttaşını bir başkasının sadakasına muhtaç etmeyen devlettir.

Bu yasanın tekrar yürürlüğe girmesini istiyoruz."

Şükrü Boyraz, konuyla ilgili hazırladıkları dosyayı TBMM'de grubu bulunan bütün siyasi partilerin grup başkan vekillerine sunduklarını belirterek, "5 Nisan öncesi bu yasanın tekrar yürürlüğe girebilmesi için çalışacaklarına söz verdiler ama maalesef gerçekleşmedi. Biz de 10 Mayıs Sakatlar Haftası'nda Ankara'da Türkiye genelinde örgütlü olan ve engel haklarından yoksun bulunan tüm dostlarımızla eylem planlıyoruz" dedi.

Toplantıya Antalya Vali Yardımcısı ve Kemer Kaymakam Vekili Halil Serdar Cevheroğlu da katıldı.

Antalya'da yapılan Türkiye Sakatlar Derneği Başkanlar Kurulu toplantısına ulaşım için araç sağlayan kapaklı belediye başkanı İrfan Mandıralı'ya, Tekirdağ büyükşehir belediye başkanı Kadir Albayrak'a teşekkür ederiz.

TSD. Başkanlar Kurul Toplantısı 19 Nisan da Geri dönüş yolculuğuyla bitmiştir. Katılımcılara ve genel başkanımız Şükrü Boyraz’ da bizleri bir araya topladığı için teşekkür ediyoruz.

Haber: Aysel Oturak

 
Toplam blog
: 34
: 158
Kayıt tarihi
: 29.06.14
 
 

Merhaba güzel insan, buda benim youtube kanalım abone olursan kanal seninle güzellecek. Eğer kanalı..