Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Ocak '10

 
Kategori
Siyaset
 

Türkiye saldırıya uğrar mı?

Batı Dünyası 2010 yılına El-Kaide bağlantılı Nijerya vatandaşının Amsterdam'dan Detroit'e giden uçağa terörist saldırıda bulunması girişimini konuşarak girdi. Yemen sınırları içerisinde yer alan El-Kaide militanları tarafından yetiştirilen öğrenci, babasının ABD devletine uyarıda bulunduğu halde vize işlemlerinde olsun, havaalanına girişte olsun bir sıkıntıyla karşılaşmamış. Bu olayın üzerinden daha bir hafta geçmeden Danimarka'da Hz.Muhammet'e hakaret içeren karikatürleri çizen kişiye Sudanlı bir şahsın bıçak ve baltayla düzenlediği saldırı gündemi meşgul eden diğer olay haline geldi. Bu durum gösteriyor ki;ekonomik krizle işsiz kalan, sağ politikalara çark eden, yabancı düşmanlığını çok övündükleri demokratik hayata yeğ tutan medeni! toplumlar kendi ülkelerinde yaşayan İslam inancına bağlı insanların hayatlarını terörizm paranoyası nedeniyle daha da zorlaştıracaklar. İsviçre'deki minare referandumu, batılı ülkelerin havaalanlarında sıkılaştırılan güvenlik tedbirleri gelecek günlerde yaşanacak tartışmaların hangi konuları kapsayacağına dair ipuçlarını içeriyor.

Yemen ve İran...GOP kapsamında hedefteki iki ülke. Bir süredir CIA ajanlarının Yemen'de saha çalışmaları yaptıkları daha geçenlerde açıklanmışken ne tesadüf o topraklarla bir şekilde bağlantılı El-Kaide üyesi genç kendi ürettiği patlayıcı düzenekle yukarıda anlatılan saldırıya kalkışıyor.ABD Merkez Komutanı David Petreaus'un Yemen ziyaretinin hemen ardından ABD, İngiltere ve Fransa devletlerinin Sana büyükelçiliklerini kapatıp dün itibariyle sadece ABD elçiliğinin tekrar açılması Yemen'de meydana gelen iç karışıkların ardından ülkeye uygulanacak olan yeni saldırı planının ipuçlarını göz önüne seriyor.İran ise nükleer silah üretme girişimi nedeniyle İsrail'in uzun vadedeki stratejisinde yok edilmesi gereken güç olarak belirlenmiş, üstelik Haziran seçimleri nedeniyle yaşanan kargaşa artarak sürmeye devam etmiştir.

Türkiye'de CIA odaklı AKP taraflı yaşanan psikolojik savaş ekonomik krizin yokluğa düşürdüğü kitlelere Açılım soytarılığını sunup özünde zengin ile yoksul fay kırığına dayanan ayrışmaya etnik kimlik gömleğini giydirmiştir. Yemen, İran... rdından hangi ülke gelecek? Doğrudan saldırı düzenlenmese bile PKK vasıtasıyla devam edegelen düşük yoğunluklu savaş başımızı kaldırıp, olayları anlamlandırmamıza engel oluyor. İkbal derdine düşmüş iktidar odaklarının suikast, darbe, Ergenekon paranoyaları kendi sonlarının benzerlerinden pek de farklı olmayacaklarını gösterecek. Bu süreçte korku toplumu yaratma girişimlerinin kendi korkularının gerçeğe dönüşmesiyle sonuçlandığını rahatlıkla öne sürebiliriz. Yabancı istihbarat kuruluşlarının servisiyle kara propaganda örneklerini hergün gördüğümüz sanal gündem toplumsal farklılaşmanın kimlik kaygısına ve bu durumun varolma savaşına dönüşmesini sağlamıştır.

Hedef belli; GOP ile İslam dünyasını Batı dünyasından tümüyle ayırıp araya çizilen utanç duvarıyla Doğu ülkelerini çok kutuplu dünya düzeninin getirdiği yeni ekonomik modele bağımlı kılmak. Ardından uygar-geri kalmış ayrımını bu ülkelere kader olarak benimsetip kendilerinin hempası olmasını sağlamak. Türkiye, Mustafa Kemal ile bu girişimi paramparça etmiştir, gerekirse gene eder. Kimi kılıç artıklarının dönüp dolaşıp AB ağızlarıyla bu ülkeye meydan okuması nesebi sahih olmayanların yetim hakkı kokan ağızlarına yakışıyor. Gün ayrım değil, birlik günüdür. Düşmanı sevindirmek anlamına gelen Açılım saçmalıklarını bir kenara bırakıp halka iş sağlama, ekmek sağlama, ekonomik demokrasi sağlama günüdür. Ciddiyet gerektiren işlerin ise gayrıciddileşmiş bu iktidar ile olmayacağı ise o kadar açık!

http://halukselcuk.wordpress.com/2010/01/05/turkiye-saldiriya-ugrar-mi/

 
Toplam blog
: 93
: 472
Kayıt tarihi
: 09.06.09
 
 

21-07-1973 tarihinde İstanbul'da doğdum. M.Ü. İletişim Fakültesi Radyo-T.V. Bölümü'nden 1995 yılı..