Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Ekim '16

 
Kategori
Sağlık
 

Türkiye termal turizmde beş yılda iki kat büyüdü

Türkiye termal turizmde beş yılda iki kat büyüdü
 

Maliyet avantajı, gezme fırsatının yanı sıra kaliteli teknolojik altyapısıyla uluslararası hastaların tercihi haline gelen Türkiye, dünya sağlık turizminde hasta sayısı bakımından dünyanın ilk 5 ülkesi arasında yer alıyor. Türkiye’nin gelişmiş sağlık altyapısını “Global Sağlık Turizmi Zirvesi ve Fuarı (HealthSumex)” ile daha geniş bir pazar haline getirmek üzere 23 ülkeden üst düzey heyetleri Ankara’da buluşturan sağlık fuarı ziyaretçilerine kapılarını açtı. 
 
Termal turizmde öncelikli olarak Avrupa’nın ardından ise dünyanın en önemli destinasyonlarından birisi olmayı hedeflediklerini söyleyen Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, açılışta yaptığı konuşmada ülkelerarası hasta hareketliliğinden alınan payın arttırılmasını amaçladıklarını vurguladı. Türkiye’nin termal turizmde 5 yılda iki kat büyüdüğüne dikkat çeken Bakan Avcı sağlık turizminde fiziki, teknik altyapı ile yatırım ve planlamaya önem verdiklerinin altını çizdi. 
 
Hedefimiz Ülkeler Arası Hasta Hareketliliğinden Alınan Payın Yükseltilmesi
Bakan Avcı, "Bugüne kadar Turizm Teşvik Kanunu uyarınca 73 adet termal turizm merkezi ve 3 adet Kültür ve Turizm Koruma Gelişim Bölgesi Bakanlığımızca ilan edilmiştir. Tedavi amaçlı turizm kapsamında ülkemizde yüksek kalitede sağlık hizmeti veren ve teknolojik altyapıya sahip sağlık kurumlarının artması nedeniyle ülkeler arası hasta hareketliliğinden alınan payın daha da yükseltilmesi hedeflerimiz arasındadır” diye konuştu. 
 
Sağlık Turizminde Fiziki, Teknik Altyapı ile Yatırım ve Planlamaya Önem Veriyoruz
Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, şu bilgileri verdi: "Halen uluslararası akredite olmuş sağlık kuruluşları ve hastane sayısı 48 olup bu sayının ülkemizdeki sağlık sektörünün gelişmişliğine paralel olarak artırılması gerekmektedir. Bu konuda, gerek ilgili kamu kuruluşları gerekse sektörle birlikte yoğun bir iş birliği içerisine girdik.” 
 
Türkiye’den 800 Milyon Dolardan Fazla İthalat Yaptık
Global Sağlık Turizmi Konseyi Başkanı Dr. Fawzi Yousef Qasem Al Hammouri, konuşmasında şunları söyledi: “Bizler Ürdün ve Türkiye Cumhuriyeti arasındaki işbirliğini arttırmak ve güçlendirmek istiyoruz. Ticaret ve seyahat hacmi artmalı. 2015’te 162 bin Ürdün’lü Türkiye’ye geldi. Türkiye’den 800 milyon dolardan fazla ürün ve mal ithal ettik. Ancak Ürdün’e Türkiye’den 14 bin turist geldi sadece. Ürdün tıbbi medikal ürün destinasyonu olarak biliniyor. En iyi medikal turizm destinasyonu seçildik. Türkiye ile bu anlamda ikili çalışmalarımızı yoğunlaştırmayı çok istiyoruz.”
 
Tüp Bebek Merkezleri Artık Kontrollü Olacak
K.K.T.C. Sağlık Bakanı Dr. Faiz Sucuoğlu da,  "Sağlık turizminde Kuzey Kıbrıs'ın tüp bebek alanında öne çıktığını görüyoruz. Artık tüp bebek merkezleri Sağlık Bakanlığının kontrolünde olacak." diye konuştu.
 
Sağlık Turizminde Yol Haritası
Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Eyüp Gümüş ise, dünyada 30 milyon kişinin sağlık hizmeti almak için ülkesinin dışına çıktığını belirterek, şunları kaydetti: "Yıl sonu itibarıyla fiyatları belli olan, kamunun, özel sektörün mevzuatı belli olan ve yol haritası belli olan bir sağlık turizm yol haritasını ortaya koyacağız. 2017'de de artık bazı merkezlerimizin önünü açacağız. 2018 hedeflerinin gerçekleştiğini görüyoruz. Çok hızlı bir dinamik süreç var. Herhangi bir kaygıya sebep olmaksızın sağlık turizminin önünü açacak çalışmaları yapacağız. Amaç Türkiye'ye daha fazla hizmet alacak hastamız gelsin. Türkiye'nin hedefi 2023'te 2 milyon uluslararası hastanın Türkiye'de tedavi olmasıdır. Bu da 20 milyar dolar hedefidir."
 
 
 
Toplam blog
: 188
: 108
Kayıt tarihi
: 16.10.15
 
 

Gazeteci, Biyolog, Konuşmacı ve Sosyal Medya Danışmanı, Kokuyla Keşfet ve  Sağlık Haberlerine Far..