Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Haziran '14

 
Kategori
Kültür - Sanat
 

Türkiye toplumu

Türkiye toplumu
 

Günümüz Toplumu Türkiye


Zaman yükselenlerin devridir diyebiliriz.Çalışkan ve kıvrak zekaya sahip olan kişi ve toplumlar, etrafında hatta dünya çapında başarılara ulaşabilirler -bir nevi çalışmanın mükafatı-. Bununla birlikte yapılan edebi eserler yaşanılan toplumun kültürünü refah seviyeye çıkardığını dile getirebiliriz.

Türkiye Toplumu Nerede?

Bu sorunun cevabı kapsamlı olabilir. Nedeni ise Türk Toplumu bir çok medeniyete ev sahipliği yapmış ve oldukça büyük işler başarmıştır çok gurur verici.

Benim ise değinmek istediğim nokta ise günümüz Türk Toplumu. Sağolsun bir çok yazarlarımız Türk edebiyatına katkısını eksik etmiyor. Ama Türkiye Cumhuriyeti tarihi adına cumhuriyet dönemi haricinde gelecek nesillere bilgi aktaracak ne bir yazılı kaynak ne de doğruluğu kanıtlanmış demeçlerin olmadığını söylemek mantıklı olabilir.

Velhasıl...

Şu anki devletimizin işleyiş politikası gözler önünde buna rağmen ne bir konferans ne de ilerisi için konuşmalar bunların hiçbiri fiile dökülmüyor. Televizyonlara, gazetelere manşet olmaktan başka hiçbir şeye yaramadğını söylemekten utanç duyuyorum.

Türkiye Toplumu Yerinde Sayıyor ! 

Toplumuzun en büyük sıkıntılarından biri de yerinde saymak. Ne bir buluş ne bir edebi eser vb... Yazımın başlangıcında zaman yükselen devir demiştim. Üretken olmayan Türkiye'miz dışa bağlılık politikasını devam ettiriyor bu işleyiş sonu olacaktır elbet ya hazin son ya da mutlu son olarak refah seviyesinde en kaliteli bir biçimde yaşama devam edilecek.

Kısacası...

Türk insanı yerinde sayarak yaşamaya devam ederse ilerleyen zamanlarda elinde hiçbir şey kalmadığının içten içe kemirildiğinin farkına varacak ama iş işten geçmiş olacak.

SONUMUZ HAYROLA !

 
Toplam blog
: 6
: 156
Kayıt tarihi
: 11.06.14
 
 

16 yaşındayım, aynı zamanda yazmayı severim kelimelere şekil vermek -edebi şekilde- bana hem raha..