Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Ocak '12

 
Kategori
Spor
 

Türkiye Triatlon Federasyonu 2012 Yarışma Takvimi duyurusunu yaptı

Türkiye Triatlon Federasyonu 1 Ocak 2012 tarihi itibariyle “2012 Faaliyet Takvimi duyurusunu Federasyon Başkanı Hamdi Güneş imzasıyla federasyonun resmi sitesinden yaptı.

Bildiğiniz gibi 24 Aralık 2011 tarihinde Bursa' da Triatlon Federasyonu Yönetim Kurulu toplantısı yapıldı ve bu toplantıda 2012 yılı faaliyet takviminin genel hatları ortaya kondu. Toplantı sonucu ortaya çıkan takvim ve Başkan Hamdi Güneş’ in açıklaması aşağıdaki gibidir.

2012 Yarışma Takvimi Duyurusu

2012 Yarışma Takvimi Duyurusu ayrıntıları aşağıdaki biçimdedir.
Yönetim Kurulumuzun 24 ARALIK 2012 tarihli kararı sonucunda 2012 faaliyet takvimi belirlenmiş ve sayfamızda yayınlanmıştır.
Mersin ve Çeşme ile görüşmeler devam etmektedir, Erdek ve Karasu tarihlerinde değişiklik olabilir. Ancak tüm bu yarışmaların yapılması için gerekli çalışmalarımız devam etmektedir. Bazı tarih ve yer değişiklikleri olabilir. Bunlarda ilk iki ay içerisinde netleşecektir.
Takvimde görüleceği üzere bu yıl ilk defa HALF IRONMAN yarışmaları 29 Ekim’de Antalya’da CUMHURİYET KUPASI olarak yapılacaktır.
Tüm sporcu ve kulüplerimizin yarış programlarını organize ederek planlarını yapmaları için takvimi bilgilerinize sunuyoruz.
Başarılar dileriz.”

Hamdi GÜNEŞ
TRİATLON FEDERASYON BAŞKANI

Federasyon 2012 yarışma takvimi resmi duyurusunu yaptıktan sonra konuyla ilgili olarak bilgi almak için Başkan Hamdi Güneş ile kısa bir görüşme yaptık: "Gördüğünüz gibi bu yıl, faaliyet takvimi önceki yıllardan daha fazla yarış içeriyor ve bu yılki faaliyet takvimini Ocak ayının ilk gününde açıkladık. Planlanan takvimin %90-95 oranında kesinleştirildiğini söyleyebiliriz. Yalnızca Kızkalesi Triatlonu ve Karasu Triatlonu için çalışmalar devam ediyor. Ayrıca bu yıl bir ilk gerçekleşecek. 29 Ekim' de Antalya' da yarı ironman yarışını organize edeceğiz. Önümüzdeki günlerde takvimle ilgili detaylar hakkında sizlere bilgi vereceğiz." şeklinde açıklama yapmıştır.

Bu yıl geçtiğimiz yıllardan farklı olarak faaliyet takvimin genel hatları yeni yılın ilk günlerinde belirlenmiş olması sevindirici bir gelişme. Bu yılki takvime söyle bir göz atığınızda, gerçekten bir hayli yoğun yarış takvim olduğu göreceksiniz. Bir yarı ironman, bir duatlon ve 12 triatlon ve üç Avrupa Kupası yarışı takvimsel olarak planlanmış durumda. Çok sayıda yarışın planlanmasının yanında önemli birkaç değişiklik de söz konusu.

İlk dikkatimizi çeken konu geçtiğimiz yıllarda geleneksel hale gelen ve Mart ayında Kütahya Duatlonu ile açılan yarış sezonu yerini Nisan ayında Mersin’ de koşulacak olan Kızkalesi Triatlonu’ na bırakmış olaraki görünüyor. Ardından gelen Mayıs ayı başında 3. Antalya ITU Triatlon Avrupa Kupası takvime alınmış.

Mayıs ayı ortasında ise eski bir yarışın geri geldiğini görüyoruz. 2008’ den bu yana Mersin’ de koşulmayan fakat bu yıl tekrar takvime alınan Kızkalesi Triatlonu sporseveler için sevindirici bir gelişme.

Diğer yandan sezon başlangıcında yer alan iki duatlon yarışından biri olan Kütahya Duatlonu yerini Mayıs ayında gerçekleştirilecek olan Kütahya Tritlaonu’ na bırakmış. Ardından gelen yarış ise geçtiğimiz sene ilk kez Haziran ayında gerçekleştirilen Takımlar Bayrak Triatlonu henüz tam olarak takvimde detay bilgi olarak verilmemiş olsa da, büyük ihtimalle Mayıs ayı sonunda Konya’ da gerçekleştirilecek gibi görünüyor.

Bu yıl Haziran ayı başına alınan geleneksel Tatvan Tritalonu’ nu, 2012’ de üçüncü kez koşulacak olan Yalova Triatlonu takip ediyor.

Temmuz ayının ilk gününde ise geçtiğimiz yıl ilk kez koşulan ve ITU’ den geçer not alan İstanbul Triatlonu “Avrupa Kupası” sıfatını kazanmış olarak karşımıza çıkıyor.  Hemen ardından bu yıl ilk kez koşulması planlanan Sinop Ayancık Triatlonu’ nu, ay ortasındaki Elazığ Triatlonu takip ediyor. Geçmişte Çeşme Triatlonu olarak düzenlenen triatlon yarışı, bu yıl Çeşme Halk Triatlonu olarak gerçekleştirilmesi planlanmış. Bildiğiniz gibi bu yıl Ramazan ayı 20 Temmuz’ da başlayıp 19 Ağustos’ a kadar sürmekte ve 19-20-21 Ağustos ‘ da Ramazan Bayramı olarak kutlanacak. Hal böyle olunca Çeşme Halk Triatlonu ve Sivas Duatlonu Ramazan ayında içerisinde gerçekleşirken katılımın düşük olması söz konusu olabilir.

Takvimde Ağustos başında yer alan Sivas Duatlonu’ ndan sonra aynı ay koşulacak olan tek triatlon yarışı Eğridir Triatlonu.

Eylül ayında ise henüz kesinlik kazanmamış olan sırası ile Karasu ve ardından Erdek Triatlonu koşulması öngörülüyor.  Eylül ayının son günlerinde ise geleneksel hal alan ve Türkiye Şampiyonası Finali’ nin koşulduğu Kuşadası Triatlonu yer alıyor.

Eylül ayında Türkiye Şampiyonası Finali sona erdikten sonra geriye iki önemli ve büyük yarış kaldığı görülüyor. 21 Ekim’ de yine geleneksel bir yarış olan Alanya ITU Triatlon Premium Avrupa Kupası Finali koşulmasının hemen bir hafta sonrasında Cumhuriyet Bayramı’mız olan 29 Ekim’ de Antalya’ da yarı ironman koşulacak olması, her iki yarışa katılmayı düşünen sporcular için oldukça zorlayıcı olacak gibi görünüyor. Diğer yandan 2011’ de Kıbrıs Türk Triatlon Federasyonu’ nun ilk kez 20 Kasım’ da Kıbrıs Girne’ de gerçekleştirdiği ve de 2012’ de gerçekleştirmeyi planladığı “Kasım Şakası” yarı ironman yarışının Türkiye Triatlon Federasyonu’ nun yarı ironman yarışı ile arka arkaya gelmesi her ikisine de katılmayı düşünen sporcuları olumsuz yönde etkileyebilir.

Triatlon Federasyonu’ nun elimizdeki bilgiler ışığında takvimsel duyurusunun görünümü bu şekilde. Önümüzdeki günlerde faaliyet takvimi üstündeki çalışmalar neticesinde bazı ilaveler veya değişiklikler olabilir. Gelişmelere bağlı olarak sizlere yapılan çalışmaları duyurmaya çalışacağız. Şimdiden tüm sporcularımıza sakatlık ve kaza yaşamadıkları, başarılı sezon diliyoruz.

Kaynakça: Türkiye Traitlon Federasyonu

Daha fazla haber ve fotoğraf için cyclingtr.com' u tıklayın.

 
Toplam blog
: 180
: 4439
Kayıt tarihi
: 01.08.08
 
 

Kısaca -Yaş Grubu Türkiye Triatlon Şampiyonu, Vegan Triatlet, Türkiye Triatlon Federasyonu Eski B..