Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Haziran '16

 
Kategori
Türkiye Ekonomisi
 

Türkiye turizmi nasıl düzelir?

Türkiye turizmi nasıl düzelir?
 

turizm, kriz, ekonomi, akdeniz, ege, istanbul, türkiye


Turizmde bugün yaşananların  dün yapılan yanlışların sonucu oluşan olumsuz imajdan  olduğu aşikar.   Dün yapılan yanlışlar neler?   Yanlışlar birden fazla alanda eş zamanlı veya birbirinden bağımsız bir şekilde büyüdü. Bugün doğru şeyler yapmaya başlanılmazsa yarın daha da büyük sorunların yaşanacağı bariz belli. 

Peki nedir bu alanlar?

SİYASİ: 2002 uygulamaya konulan ve  2010 yılına kadar pozitif ve uzlaşmacı mesajlar veren ve ülkenin imajını düzelten politikaları terk edip ayrıştırmacı, mezhepçi yaklaşımlar, kadrolaşmalar yapılması. Liyakata göre değil, gizli ajanda ve ideolojiye göre kadrolar kurulup faydanın kendi networklerine akıtılması.  Basın özgürlüğü, İnsan Hakları ihlalleri vb konularda ilerici ivme kaydedilmemesi ülkenin siyasi karnesinde notunu kırdı. Bu ülkenin genel imajını düşürdü. 

GÜVENLİK: Gerek PKK gerekse IŞID, DAEŞ, El Nusra gibi unsurlarla gerçek anlamda hem askeri olarak hemde politik olarak mücadele edilmemesi. (Bataklığı kurutmak, bataklığı besleyen su yataklarını yok etmek yerine sinek ilacı ve sineklikle sinek avlanmaya çalışılması, finans kaynaklarını kesici eylemerin yapılmayışı) ve ilgili örgütlerin düzenlediği saldırıları uluslararası medyanın hızlı bir şekilde servis ederek Türkiyenin güvenli bir yer olmaktan çıktığı algısını yaratması. 

DİPLOMASİ:  Ülkenin riskli olduğunu, tehlikelerin var olduğunu bangır bangır kendi vatandaşlarına duyurarak turistin kaynağını kesen ilgili büyük elçilikler, konsolosluklara konunun düşünüldüğü gibi olmadığının hissettirilememesi.

 ÇEŞİTLENDİRME: Güneş, Deniz, Kum üçlüsünün hakim turizm şekli olarak devam etmesi. Herşey dahil konseptle alım gücü düşük kitlelerin sırf sayı tutturmak için ülkeye taşınması. Geleneksel pazarlarda sabitlenilmesi ve pazarın çeşitlendirilememesi. 

Bugün turizm dediğinizde Karavan, sörf, din, gastronomi, tarımsal, tabiat, kayak, spor, bilimsel, alışveriş, fuar, kış, av, sağlık, kongre vb onlarca dalda turizm alanı var iken bizim beton döküp, otel dikip inşaat ekonomisini çalıştırmamız. 

 

TANITIM: Tanıtımın doğru ve etkin yapılamayışı. İşin ehli olanların karşıt siyasi görüşlü diye maraz gözü ile bakılıp  İlgili bakanlıklara  ve siyasi ideolojiye yakın kişilerin Eldeki kaynak ve imkanların doğru yerlere aktarılmayışı, yanlış projeler yapmaları, nitekli, yetişmiş aydın ve vizyoner kişilerle çalışılmayarak  etkin sonuçlar elde edilmeyişi. SONUÇLARIN GÜDÜK OLMASI.

Eğer Amerikalı Turist getirmek istiyorsanız Bügün Amerikanın Sesi Radyosunun ünlü bir sunucusuna Türkiye hakkında makul bütçelerle program dizisi yaptırmak 250 milyon Amerikalının büyük çoğunluğuna ulaşmak anlamına gelirken, oluk oluk THY reklamlarına, populist sporsorluklara  para dökmek gerçekten israf ve haram...  Başka ülke vatandaşlarına ulaşmak içinde farklı yaratıcı stratejiler , kampanyalar ve projeler yapılması gerekir.  Bu projeler kopyalama şeklide değil de fikir sahiplerine o fikri gerçekleştirme şansı vererek verimli sonuçlar elde ettirir. ANKARA daki veya İstanbuldaki mevcut karar veriicilerin, şirketlerin, yöneticilerin siyasetçilerin, patronların  mevcut zihin yapısı güç elinde olduğu için herşeyi ben bilirim, Onu biliyoruz türü eksik bilgiden kaynaklı güçle palazlanmış ego ve kibirden başka birşey değil.  BU HAYALLER PARİS, MİLAN KAFA YENİBOSNA, KAFA ANKARA, KAFA İÇ ANADOLU, KAFA DOGUANADOLU, GÜNEYDOĞU ANADOLU, KAFA KARADENİZ  karmasının sonucu. HAYALLE GERÇEKLİK ARASINDAKİ UCURUM.  

 

YEREL ESNAF- Turizm sektörü çalışanları-Acentalar, Oteller : Gözü yeşil dolardan başka birşey görmeyen esnaf, Cinsel açlığın afrikası olan  ülkemizde  dişi sineğe bile sarkan sektör çalışanları, turisti hanutlayan acentalar, taksiciler, taşımacılar, rehberleri,Memleketin az gelişmiş yörelerinde fırsat eşitsizliğine maruz kalmış, gözünü turizm beldelerinde açmış üç kuruşa çalışıtırılan eğitimsiz kitlelerde Türkiyenin imajını çok kötü etkilemektedir.  Mesela aşcısınız ve hijyen sertifikasına ihtiyacınız var. Halk Eğitim merkezleri sınava girmeden önce cevapları vererek sizin sertifika sahibi olmanızı sağlıyor. Bu kalitesizlik sorununun oluşmasına neden oluyor. 

 

KAPORTAYI DEĞİŞTİRİP MOTORU DEĞİŞTİRMEYİP   TOFAŞ ARABADAN FERRARİ PERFORMANSI BEKLENMESİ. 

 

Türkiyenin geleceği eğitimli, bilgili, donanımlı yetkin kişilerin doğru yerlere getirilerek devletin yeniden şahlandırılmasına bağlıdır. MEVCUT ZİHNİYETLE, İDEOLOJİK KADROLAŞMA İLE HIZLA ORTADOĞU BATAKLIĞINA DOĞRU SÜRÜKLENİYORUZ. 

 

 

 
Toplam blog
: 77
: 707
Kayıt tarihi
: 03.07.08
 
 

37 yaşındayım, yüksek lisans mezunuyum. ve girişimciyim. İngilizcem iyi sayılır. Gıda ve perakend..