Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Haziran '17

 
Kategori
Kültür - Sanat
 

Türkiye Ünlüler Takımı Art-İst Yurda Döndü

Türkiye Ünlüler Takımı Art-İst Yurda Döndü
 

Rusya’nın Moskova şehrinde, 2013 yılından bu yana Rus Hükümeti, Moskova Belediyesi ve Rusya Futbol Federasyonu desteği ile kimsesiz çocuklar yararına düzenlenen “Dünya Artistler Müzik ve Futbol Festivali” - ‘’Art-Football ‘’  bu yıl da 16 ülkenin katılımıyla Lokomotive Moskova stadyumunda görkemli bir açılışla 2 – 13 Haziran 2017 tarihleri arasında gerçekleştirildi.

Rusya Hükümeti Başbakan Yardımcısı Sn.Arkadiy Dvorkovich, Rusya Futbol Birliği Başkanı Sn. Aleksandr Alayev ve Art- Football Başkanı Sn. Yuri Davidov açılışta bu büyük sosyal sorumluluk Festivalinin önemi ve sürdürülmesinin kimsesiz çocuklara sağlayacağı fayda üzerine birer konuşma yaptı. Dünyaca ünlü Sırp yönetmen Emir Kustirica, Fools Garden, Deep Purple gibi dünyaca ünlü rock gruplarının da katılımcılarıyla bu yıl Art-Football kimsesiz çocuklar için 160.000 dolarlık bağış topladı.

Ülkemizi, kadrosunda destekçi ve katılımcı olarak; Hakan Meriçliler, Koray Kasap, Ümit Kantarcılar, Sarp Levendoğlu, Ersin Korkut, İbrahim Kendirci, Tansel Doğanay, Mustafa Kocabey, Deniz Cem, Alpay Erdem, Umut Zen, Yetkin Etkin, Mine Ayman, Mustafa K. Öztürk, Buğra, Uğur Akyürek ve Sertan Öksüz gibi tanınmış simaların oluşturduğu ART-İST takımı 5 ayrı alanda temsil etti. Moskova büyük Elçimiz Sn. Hüseyin Diriöz ve ENKA TC’nin destekleri sayesinde Lokomotive Moskova stadyumu çevresinde oluşturulan Festival alanında sanatçılarımız konser, resim sergisi, klasik müzik konseri, futbol ve film gösterimi etkinliklerinde ülkemiz adına katılım sağladılar. Resim sergisinde Sezen Aksu ve Tarkan’ın albüm dizaynları ve kliplerine imza atmış usta isim Koray Kasap’ın ve başarılı sanatçı Sertan Öksüz’ün  özel koleksiyonları sergilenirken, film etkinliğinde Moskovalı izleyiciler Hakan Meriçlilerle “Melekler ve Kumarbazlar” filmiyle buluştular. 

Sunuculuğunu TRT FM ve TRT Kent Radyo İstanbul programcısı Mine Ayman’ın yaptığı konser gününde, geniş bir müzisyen ekibiyle konser düzenleyen şarkıcılarımız ( Tansel Doğanay, Deniz Cem, Umut Zen, Mustafa K Öztürk, Buğra, Gizem Gonca Kara, Uğur Akyürek ) Festival’in Uluslararası jürisinden “En İyi Grup” dalında ikincilik ödülü olan “Silver” , “En İyi Şarkı” dalında ise Deniz Cem’in “Come Baby Come” şarkısı ile yine ikincilik ödülü olan “Silver” madalyayı kazandılar. Futbol etkinliğinde Romanya – Arjantin - Kazakistan - Estonya ile karşılaşan milliler, grubunda 3. olarak finallere katılamasa da attığı 9 golle izleyenlere zevkli mücadeleler izlettiler. Futbol Şampiyonasını, Kazakistan takımı finalde İngiltere’yi 2-1 yenerek kazandı.

Milli Kafilemiz, Estonya maçında yaşanan bir pozisyonda şanssız bir çarpışmada Stand- up sanatçısı ve Karikatürist Alpay Erdem’in köprücük kemiği kırıldı, gerekli müdahalenin ardından ülkemize kafilemizden önce döndü.

Festivalin son gününde, Rusya Hükümetinin 4 bakanının da bulunduğu Rus ünlüler takımı ile her ülkeden 2 ünlünün yer aldığı dünya karması arasında “Gala Maçı” yapıldı ve Rusya’nın (Match tv ) ulusal kanalından tüm Rusya’ya canlı olarak yayınlandı. Maç sonrası Festival dünyaca ünlü “Deep Purple” grubunun konseri ile kapanış yaptı. 

 
Toplam blog
: 598
: 166
Kayıt tarihi
: 28.02.16
 
 

1991 yılında Show Haber'de stajyer muhabir olarak başladım. Daha sonra, İlker Yasin yönetimindeki..