Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Mayıs '16

 
Kategori
Güncel
 

Türkiye Uzun Süre Batı ile Yasak Aşk Yaşayamaz!

Dilin ucunda dolaşan, sürekli söylenen bir gerçek var. PYD’ ye Amerika silah verdi mi vermedi mi? Herkes biliyor ki aslında bu bölgede bulunduğu tarihten beri kan ve gözyaşından başka bir şey sunmayan ABD’ye teslim tarihimiz 1947. Daha doğrusu Orta Doğu’dan Suriye’den Fransa’nın ayrılmasıyla, İngiltere de Türkiye ve Irak’taki üstünlüğünü ABD’ye devretti.

İngilizler bizi çok ustaca idare ettiklerinden fark ettirmeden, olayları kontrol altında tutarken, ABD çok daha farklı bir çizgi ilerliyor. Atalarının da aslında pervasız olmasından kaynaklanan bir katil ruh taşıdıkları tüm kıtadaki Kızılderili nüfusunu beş yüz bine düşürmelerinden anlamak lazım. Yüzyıllarca süren katliamlar sonucu yerlileri tamamen de yok edebilirlerdi.

Özellikle son yıllarda ortaya çıkan gerçek veya gerçekler ise şunlardır.

Türkiye’nin başına gelen her türlü bela batıdan gelmektedir ve bu yerli bize benzeyen işbirlikçiler, haber kanalları, satın alınan kamu görevlileri vasıtasıyla olmaktadır.

*Ülkemizdeki tüm ihtilallar Amerika ve Avrupa’nın kışkırtması sonucudur.

*Yerli otomobil, ağır sanayi hamlesi onlar ve onların baskıları sonucu sonuca ulaşamamıştır. Uçak fabrikaları kapatılmış, sözde müttefik olan bizlere Kıbrıs krizinde müttefik Türkiye’ye ambargo uygulayan onlardır. (Ülkemizdeki ağır sanayi kurumları Erdemir, Tüpraş, Petkim, İsdemir, Kardemir gibi lokomotif kuruluşlar Rusların yardımıyla kurulmuştur.)

*Tren ve gemi taşımacılığı yerine otoyol desteklenmiş, ülkedeki tren yolları yatırımlarının yerine otoyol projelerinin desteklenmesi geçmişte ABD ve Batı’nın teşviki ve genel valileri ile gerçekleşmiştir.

*Milli vasfa sahip olanlar aslında milliden Rusya’ya karşı ABD’nin desteklediği üretim namına hiçbir anlamı olmayan ancak sembolik milliyetçilik olmuştur. Milli kelimesini zırh yapanlar aslında ülkeye milli anlamında bir ciddi hiçbir katkı sunmamışlardır. Bu da milli kavramının her daim havada kalmasının nedeni olmuştur.

*Liberal ve sol kavramlarının halk tabanları samimi olsalar da aslında bu gruplar da gerçek Anadolu halkından oldukça ayrışmışlar ve yabancılaşmışlardır.

*Gümrük Birliği ile bayram yapan ülkemiz ( Tansu Çiller zamanında ) yüz milyar dolara yakın bu imzadan dolayı zarar etmiştir.

*Asala adlı terör örgütü yıllarca Fransızlar tarafından desteklenmiştir. Fransa okulları, kültürü ile bizim aydınlarımızın 1850 yılından beri rehberi olmuştur ve olmaya devam etmektedir. Bu arada Türk Ordusu’nun yardımlaşma kurumu “Renault” ve “Axa” ile yıllardan beri ortaktır. Bu ortaklık yakın zamanda sona ermekle maddi olarak kayba uğranılsa da bir bakıma yerli otomobil ve birçok açıdan ülke adına son derece riskli olan bu ortaklık yapıları genele ve ülkeye gerçek bir devlet kişiliği gerçekleştirmesinde önemli bir adım olacaktır. Polis sandığı veya İlksan da olabilir, yerli olarak düşünülen bir otomobil markasına ortak olabilir. Polis sandığı olursa daha da iyi olabilir. Çünkü; polis çok fazla oto alıyor.

Yukarıdaki birçok şey gerçekte olagelen şeyler. Bu durumu birçok kişi biliyor ama ortak bir fikir ortaya çıkmıyor. Bu konuda kurdun yavrusuna öğüdü güzel bir örnek olabilir.

Kurt, hayata yeni başlayan yavrusuna dünyayı tanıtmaktadır. Çıktıkları dağın zirvesinden ovada yayılan koyun sürüsünü gören yavru, babasına sorar:
-Bunlar nedir?

Babası anlatır.
-O gördüğün etrafa dağılmış yaratıklar, koyundur. Etleri çok lezzetlidir. Fırsatını bulursan hemen birini yakala. Onlar senin nasibindir.

Yavru bu defa çobanı göstererek sorar:
-Sırtında keçe, elinde değnek olan ve ayakta duran kimdir?

Baba bu defa çobanı anlatır. -Sürünün koruyucusudur. Sakın ona yaklaşma. Gördüğün zaman kaç ve saklan.

Yavru, sürünün etrafında dolaşan köpeği merak eder.
-Orada bize benzeyen biri var. O kimdir?

Baba iç çekerek cevap verir:
-Ah balam. Asıl ocağımızı söndüren o bize benzeyip de bizden olmayandır. Sürünün köpeğidir. 
Ondan uzak dur!

 
Toplam blog
: 2271
: 163
Kayıt tarihi
: 15.10.14
 
 

Bugünün doğrusu yarının eğrisi, dost görünenler düşman ve herşey aslında zıddı olabilir. Büyük ih..