Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Aralık '06

 
Kategori
Siyaset
 

Türkiye ve Avrupa Birliği

Türkiye ve Avrupa Birliği
 

Türkiye zorlu Avrupa Birliği’ne üye olma yolunda ilerliyor. Peki, ya Avrupa Birliği bizi üye yapmak istiyor mu? Peki, Türkiye üye olmak istiyor mu? Türk Halkı üye olmak istiyor mu? Türk Milleti AB’nin ne olduğunu biliyor mu?

- Avrupa Birliği bana göre Türkiye üzerinde bir oyalama politikası güdüyor. Nasıl bir politika? Üye olacaktı-olmayacaktı, müzakereler durdu-başladı, Almanya başbakanı şunu dedi, bunu dedi. Durun bakalım orda! Avrupa bizi üye yapacaksa, bizden beklentileri vardır. İstekleri olacaktır. AB üyeleri ilk isteklerini, ağızlarındaki baklavayı çıkardı. Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’ne limanlarınızı açın. Bakalım, gerçekten AB üyesi olmak istiyor musunuz? Buraya dikkat! Limanlarınızı açın, yani Rum yönetimini tanıyın. Tek bir şartla Rum yönetimine limanlar açılır. Önce KKTC üzerindeki ambargo, baskı, tutsaklık kalkacak, sonra biz de Rumlara limanlarımızı açalım. Oradaki KKTC varlığı yok sayılamaz, Türk insanı yok sayılamaz. Onlar İnsan Hakları’dan hep bahsediyor, ya Kıbrıslı Türklerin hakları?

- AB bizi oyalayarak, şirin gözükerek isteklerini bir, bir sıralıyor. Ama unutulan bir şey var. Bizi oyalayarak, Ortadoğu üzerinde etkinliğimiz azaltmaya çalışıyor. Ortadoğu'da etkin, güçlü, dinamik bir Türkiye olmazsa orası bir iç savaşa sürüklenip, Arapların birbirine düşmesini sağlıyor. Ve şuan emellerine ulaşmaya çalışıyorlar. Ortadoğu’da etkin bir Türkiye olursa ne mi olur? Herkes, oranın sahipsiz olmadığını, oradaki Müslüman kardeşlerimizin bir destekçisi olduğunu görecekler. Oradaki siyaset üzerinde Türkiye etkin olursa, tüm dünyaya hem laik, hem de nasıl Müslüman olunacağını gösterir. Onlar AB’yi Hıristiyan Birliği=Laiklik olarak görüyorlar.

- Türkiye’nin ne AB ye ihtiyacı var, ne AB in bize ihtiyacı var. Türkiye’nin AB’ni ekonomisine, büyüklüğüne ihtiyacı yoktur. Türkiye’nin ilacı kendisidir. Kendi ekonomisidir, tarımıdır, sanayisidir. Türkiye tek başına bir AB’dir. "Türkiye’nin tek kurtuluşu Avrupa Birliği’ne tam üye olmasıdır" diyenler çok yanılıyorlar. Çünkü, Türkiye’nin ne derdi var ki, Avrupa bunu çözecek. Önce onlar kendi iç sorunların çözsünler. Bizim sorunlarımıza da bize kalsın

- Peki AB tüm hazırlıklarını tamamlamış, gerçekten iyi bir birlik. Peki Türkiye buna hazır mı? Bence hayır. Türkiye önce kendi bir devlet olma gerekliliğini yerine getirsin. Halkın eğitim, sağlık, adalet, güvenlik ve sosyal ihtiyaçlarını tam olarak görebilsin. Yoksa biz "AB’ye girince bu sorunlar çözülecek" diye beklersek çok bekleriz daha. Onun için ne AB bize hazır, ne de biz AB’ye.

Türkiye, dünya ülkeleri arasında yerini belirlemeli. Stratejik konumunun avantajlarını iyi kullanmalı. İyi kullanırsa, kazanan kara geçen Türkiye olacaktır.

 
Toplam blog
: 3
: 2534
Kayıt tarihi
: 17.11.06
 
 

Hakkımda fazla diyecek birşey yok. Sadece üniversite öğrencisiyim. Türkiye'de yaşanan gündem olaylar..