Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Temmuz '08

 
Kategori
Eğitim
 

Türkiye ve İngilizce

Türkiye ve İngilizce
 

• Türkiye şartlarında dil beceri gelişimi nasıl olur?

Unutulmamalıdır ki; Türkiye, sokağında, pazarında ve çarşısında İngilizce konuşulan bir ülke değildir. Dil öğrenen kişilerin yabancı dilde en kolay ulaşabileceği kaynaklar ise kitaplardır. Hatırda tutulması gereken diğer bir husus ise kitapların elde ediliş ve kullanımının diğer kaynaklara nazaran daha kolay olmasıdır. Bu bakımdan kitap okuma ağırlıklı bir eğitim kişinin dil becerilerinde daha kalıcı gelişimler sağlayacaktır. Ünlü İngiliz Edebiyatı Profesörü Mina Urgan, BİR DİNAZORUN ANILARI adlı kitabında “ Bir dil fukarası olmamın nedeni, Türkçe kitap okumamamdı elbette. Öğrencilerime sabahtan akşama kadar söylediğim gibi, bir dili ancak okuyarak gerçekten öğrenebilirsiniz. ” demektedir.

İngilizcenin anadil ya da ikinci dil olmadığı bir ülkede, bu dili öğrenirken en çok zorlanılan husus, konuşma pratiği yapma olanağını elde etmenin çok zor olmasıdır. Bundan dolayıdır ki dil becerilerinin içinde en son gelişenin ve en çabuk kaybedilenin konuşma becerisi olduğu gerçeği asla unutulmamalıdır.

Yabancı dili isabetli kullanmak için okumak en etkili yöntemdir. İyi yazmak, konuşmak ve gerekli kelime dağarcığına sahip olmak çok okumakla mümkün olabilmektedir. Okurken de, kendi anadilimiz ile öğrenmekte olduğumuz yabancı dil arasındaki mantık ve kullanım farkına da dikkat ederek o dili öğrenmeye gayret etmeliyiz. Kısacası yabancı dil öğrenme hızımızı artırmanın ve öğrendiklerimizin kalıcı olmasının yolu, çok okumak, çok dinlemek, çok yazmak ve bol bol pratik yapma fırsatı oluşturma gayreti içinde olmaktır. Bu gerçeği kabullendiğimiz takdirde, dil öğrenmek gibi uzun soluklu bir yolda, hayal kırıklığı yaşamadan hedefimize ulaşabiliriz.

 
Toplam blog
: 5
: 713
Kayıt tarihi
: 16.07.08
 
 

Burada bulunmaktaki amacım Türkiye'deki eğitim ile ilgili güncel veya gözden kaçan konulara nacizane..