Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Nisan '14

 
Kategori
Turizm
 

Türkiye ve İzmir için bir öneri: “Harbour Hooper”

Türkiye ve İzmir için bir öneri: “Harbour Hooper”
 

Hooper


İzmir’i cazibe merkezi haline getirmek için önemli bir unsur

Kanadalıların “Harbour Hooper” ismini verdikleri bu devasa araç; yerli halk ve yabancılar tarafından oldukça rağbet görüyor.

Günün belirli saatlerinde hareket noktasından insanları alıyor; şehrin görülmesi gereken yerlerini gösterip bir şehir turu attırdıktan sonra, okyanusa açılıyor. Evet yanlış duymadınız; bu araç hem karada hem de denizde gidiyor ve gerçekten de çok ilgi çekiyor. Bu yolculuğa bir rehber eşlik ediyor ve gördüğünüz yerleri size tanıtıyor. Hava yağmurlu olduğunda da yolculuklar aksamadan devam ediyor, aracın üzerine bir yağmurluk geçiriliyor.

Karada yaptığınız eğlenceli-keyifli gezinin ardından; belirlenmiş bir bölümden okyanusa iniyor ve yolculuğa Okyanusta devam ediyorsunuz. Burada da belirli bir süre dolaşıp yolculuğunuzu karada tamamlıyorsunuz. Kişi başı 30 Kanada dolarına yaptığınız bu keyif, ödediğiniz paraya değiyor.

Benzer bir aracın ben Türkiye’de ve İzmir’de de oldukça ilgi göreceğini ve her yaştan insanın tıpkı burada olduğu gibi günün her saati sırada bekleyeceğini düşünüyorum.

 

 

 
Toplam blog
: 87
: 566
Kayıt tarihi
: 02.12.09
 
 

Çevre Bilimi Uzmanı – Peyzaj Mimarıyım. Yüksek lisansımı çevre sorunları ve biyokütle enerjisi üz..