Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Haziran '10

 
Kategori
Sosyoloji
 

Türkiye'ye çilingir gerek !

Türkiye'ye çilingir gerek !
 

KİLİTLİ BEYİNLER HER ALDANIŞA AÇIKTIR


Evet, sayın seyirciler; bizim en büyük ihtiyacımız, ne terörün sonunun gelmesi, ne işsizlik, ne de eksen kaymasına karşı bir cumhuriyet barikatı... Bütün felaketler bize vız gelir. Biz ekranlara kilitlenmiş bir ulusun çocuklarıyız... Bize gerekli olan kahraman bir çilingir!

Her gün çilingir ihtiyacımızın ne kadar acil olduğunu gösteren gazete başlıklarının farkındasınızdır…

Peki; Gencecik bir kızın şehit olması mı; terörün canlar alması mı; Dünyada dımdızlak kalıp Hamas ve Ahmedi Necat çetesine katılmamız mı kilitliyor bizi ekrana… Yoksa işsizlik, ahlak çöküntüsü, kültürün yerlerdeki sefil görüntüsü…bunlar mı ?

Hayır ne yazık ki !

Bizi ekrana kilitleyen çerden çöpten dizilerin unutulmaz sahneleri…

Derin bir nefes alsa partnerini içine çekecek kadar büyük burun deliklerine sahip bir aktörün aşk sahnesi; Behlül ‘ün aile boyu cinsel egemenliği; aile facialarının her türlüsünü yaşayan Ali Rıza beyin başına gelen yeni bir kabus ya da mahalle boyu bir rezalet; ya da Ferhunde ‘nin yeni bir intikam planı; işte bizi ekrana bunlar kilitliyor.

Gerçek olaylar sanki bir hayal perdesinden hızla akıyor; unutmakla özürlü belleğimiz anında tuşuna basıyor; millet bilincinin en temel özelliği olan bellek gücü bütün pillerini bitiriyor.

Ama bilinç altımızın belleğinde bütün diziler capcanlı; merak fitiliyle ateşli; insani yanılgının şizoid bir belirtisi olarak sahici gibi…

Kadınlar gecesine göre Bihter ya da Ferhunde ya da Güllü; erkekler de Ezel, Behlül ya da Polat Alemdar!

Çift kişilikli olduk hepimiz.

Akıl terazimizde artık gerçeklere çok az yer var…

Ayrıca: 72 milyon her gece ekranlara bu ipe sapa gelmez, çek uzasın ölçümlü dizilerle ekranlara kilitleniyorsa belki çilingir de bize fayda etmez.

Bizi ekranlardan kazıyacak şey belki de artık bir spatula.

Bir halkın kültür iflasını her gün biraz daha artırarak paraya para demeyen tüm yozlaşma timlerini yapımcısından yazarına kadar tümünü kıskanmamak imkansız…

Böyle bir şans ve böylesine kilitli seyirci nasip olmaz her kula…

Beyinler de kilitlenmiş olsa bile: kimin umurunda !

 
Toplam blog
: 94
: 608
Kayıt tarihi
: 04.10.06
 
 

1950'lerden sonra doğan her dünya insanı gibi, ardında pek çok takıntıyla gelen geçmiş zamanı, bilim..