Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Eylül '13

 
Kategori
Hukuk
 

Türkiye'yi savaş tehlikesiyle karşı karşıya bırakmak suçtur!

Türkiye'yi savaş tehlikesiyle karşı karşıya bırakmak suçtur!
 

Halep orada ! Arşın nerede?


5237 sayılı Türk Ceza Kanunu 306.cı Maddeye göre Türk devletini “savaş tehlikesiyle karşı karşıya bırakmak”, “yabancı bir devlete karşı askeri ve hasmane hareketlerde bulunmak” suçtur! Söz konusu kanunun “YABANCI DEVLET ALEYHİNE ASKER TOPLAMA” başlığı altındaki 306. maddesi aynen şu şekildedir: 

“YABANCI DEVLET ALEYHİNE ASKER TOPLAMA:

Madde 306- (1) Türkiye Devletini savaş tehlikesi ile karşı karşıya bırakacak şekilde, yetkisiz olarak, yabancı bir devlete karşı asker toplayan veya diğer hasmane hareketlerde bulunan kimseye beş yıldan oniki yıla kadar hapis cezası verilir.

(2) Fiil sonucu savaş meydana gelirse faile müebbet hapis cezası verilir.

(3) Fiil, sadece yabancı devletle siyasal ilişkileri bozacak veya Türkiye Devleti veya Türk vatandaşlarını misilleme tehlikesi ile karşı karşıya bırakacak nitelikte ise faile iki yıldan sekiz yıla kadar hapis cezası verilir.”  [1]

Yukarıda  madde kapsamında kamuoyu desteğini yitirmiş ve “yetkisiz” durumda olan AKP hükümeti derhal istifa etmek durumundadır. Zira Türkiye’yi komşu Suriye ile savaş tehlikesiyle karşı karşıya bırakmış, sınıra yığınak yaptırmakta, seferberlik emri çıkartarak bir telaş 4x4 ciplere el koymanın hazırlığı içinde olup  Suriye ve diğer komşu ülkelere karşı sürekli olarak düşmanca söylem ve eylemlerde bulunmaktadır.   

Ayrıca, bu söylem ve eylemlerin sadece Suriye değil, Mısır ve İran ile olan  siyasal ilişkileri bozacak  veya Türkiye Devleti veya Türk vatandaşlarını misilleme tehlikesi ile karşı karşıya bırakacak nitelikte olduğu da açıktır. Görünen o ki Obama hava harekatı düzenlerken, Erdoğan da kara harekatı düzenlemenin peşindedir. 

Hukukçuların, tüzel kişilerin ve ilgili mercilerin gerekli yasal  işlemi yapmak üzere iş işten geçmeden harekete geçmesini bekliyor ve umut ediyoruz.  Savaşa hayır! Yaşasın barış !

 


[1] (TÜRK CEZA KANUNU, Kanun Numarası : 5237, Kabul Tarihi : 26/9/2004, Yayımlandığı Gazete : Tarih : 12/10/2004 Sayı :25611 Yayımlandığı Düstur : Tertip : 5 Cilt ) 

 
Toplam blog
: 129
: 1871
Kayıt tarihi
: 27.07.06
 
 

1968 yılından bu yana dinler tarihi, mitoloji, sosyoloji, antropoloji, dinbilim, teozofi, metafiz..