Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Şubat '17

 
Kategori
Futbol
 

Türkiyede futbol oynanmasa ne olur

Türkiyede futbol oynanmasa ne olur
 

Spor, dostluk, barış ve kardeşliktir diye çok güzel bir slogan var. Spor dünyamıza, özellikle de futbola baktığımızda bu slogan futbol, düşmanlık, savaş ve kavgadır diye değiştirilebilir. Futbol müsabakalarında kavgaların ardı arkası kesilmiyor. Amatör kümeden Süper Lige kadar her kategoride kavgalar oluyor. Sahada futbolcular, kulüplerine ne kadar bağlı olduklarını ispat etmek ve tribünlere şirin görünmek için kavga ediyorlar. Tribünde taraftarlar kavga ediyor, seyirciler sahaya iniyor, protokol tribününde kavga oluyor.

Resimdeki uçan tekme Kayseri' de, 15 yaş altı takımlarının oynadığı maçta atılıyor. Maçın bitiş düdüğüyle birlikte oyuncular biri birine giriyor. Konyaspor Antalyaspor maçında, Konyaspor taraftarları, locada maçı izleyen Antalyaspor başkanına ve yöneticilere saldırıyor. Konyaspor başkanı talihsiz bir açıklama yaparak, taraftarla yüz göz olursan sonucu da budur diyor ve saldırıya uğrayan yöneticileri eleştiriyor. Bursaspor Fenerbahçe maçında sahaya giren taraftarı, Bursaspor yöneticisi karakoldan alıp ailesine teslim ediyor. Sosyal medyada bu anın fotoğrafını paylaşıyor. İşin acı tarafı bu yönetici Bursaspor' un hukuk işlerinden sorumlu yöneticisi. Böyle davranarak taraftarın sahaya girmesini onaylamış oluyor.

Sporun Amacı Nedir?

Spor çok önemli bir sosyal aktivitedir. Yapanların sağlıklı olmasını, seyredenlerin de sosyalleşmesini sağlar. Bu yüzden devletler sporun yaygınlaşması için yatırımlar yaparlar. Ama bizim ülkemizde bu ters tepiyor. İnsanlara zarar veriyor. Şiddeti ve düşmanlığı arttırıyor. İşin ilginç tarafı ne federasyon ne de Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim bu durum için bir şey yapmıyor. Fatih Terim' in teknik direktörlük yaptığı dönemlerdeki, sahaya girme, küfür, hakaret ve şiddete yönelik davranışlarını hatırlarsak bu durumdan rahatsız olmamasının normal olduğunu görürüz.

Ülkemizde futbol oynanmasa ne olur?

Bence çok iyi olur. Hem insanların futbolu bahane ederek biri birlerine düşman olmasının önüne geçilir, hem de futbol yorumcularının şiddeti körüklemesi son bulur. Ayrıca liglerimizde futbol diye seyrettiğimiz zevksiz kör dövüşü yerine, İngiltere, İspanya ve Almanya gibi ülkelerde oynanan güzel futbol maçlarını seyredip, keyif alabiliriz.

 
Toplam blog
: 165
: 215
Kayıt tarihi
: 18.08.14
 
 

Gazi Üniversitesi İşletme bölümü lisans ve Mersin Üniversitesi İşletme yüksek lisans mezunuyum. M..