Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Mart '16

 
Kategori
Güncel
 

Türkiyedeki Alman liselerini temelli kapatın!

Türkiyedeki Alman liselerini temelli kapatın!
 

internetten alınmıştır


Almanya, terör örgütü DAEŞ'le ilgili çok iyi istihbarat alıyor belli ki... İstiklal Caddesi saldırısı olmadan önce elçiliklerini ve liselerini kapattılar.

Türk Devletinin onca güvenlik önlemine güvenmeyip elçiliği kapatmak, okulunu tatil etmek aslında Türkiye'ye yapılmış bir hakarettir.

Efenim, adamların dediği çıktı, İstiklal Caddesinde canlı bomba patladı, diyen Türk vatandaşlarına söyleyeceğim şudur... Bu canlı bomba Alman elçilğini mi uçurdu, yoksa lisesini mi?

İstiklal Caddesi saldırısını bütün istihbarat örgütleri biliyordu... Türk istihbaratı da biliyordu, ancak tüm önlemlere rağmen yine de canlı bomba caddeye girmeyi başardı.

Şimdi bu durum Almanyayı haklı mı çıkarıyor. O caddede sadece Almanların elçiliği veya okulları mı var. Bu, bir gazetenin de yazdığı gibi tamamen "Alman usulü" bencillik ve şımarıklık değil de nedir!

Siz bunu her ülkede yapıyor musunuz ey kibirli Almanlar!... Örneğin,Amerikada İkiz Kuleler saldırısı olduğunda ordaki elçiliğinizi kapattınız mı, (var mı bilmiyorum ama) okullarınızı tatil ettiniz mi?

Ya Fransadaki terör saldırlarından sonra ne yaptınız?.. Fransızlarla kol kola girip yürüyüş yaptınız da elçiliğinizi de kapattınız mı... Okullarınızı tatil ettiniz mi!

Dahası sizin yaptığınızın aynısını biz size yapsaydık acaba nasıl olurdu?... Eminim ilk tepkiniz; madem saldırıyı biliyordunuz, içinde sizin de eliniz var, demek olurdu.

Doğrudan bizim elçiliği sorumlu tutar ve gazeteci Candas Tolga Işık'ın da yazdığı gibi, bizim elçiyi istenmeyen adam ilan ederdiniz.

Sen burada misafirsin ey Alaman... Misafir ev sahibine tabidir... Kendi kafana göre iş yapıp Türk devleti güvenlik sağlayamıyor imajı vermeye hakkın yok.

İsrail bile sizden daha adam çıktı, üç insanını kaybettiği halde Türkiye'ye teşekkür etti... İngiliz Başbakan'ı Cameron da "Türkiye'ye güvensiz demek Türklere hakaret olur" diyerek devlet adabı gösterdi... Bu çiğliği bir tek siz yaptınız.

Almanya öteden beri,Türkiye'ye müttefik görünür ama daima hesabı bize ödetip kalkar masadan... Birinci Dünya Savaşında bunu yaptılar; Çanakkale'de yaptılar...

Şimdi Türkiye Cumhuriyeti Devletinden bir tavır bekliyorum. Hadi elçilik bir yana da Milli Eğitim Bakanlığı bir şekilde bu Alman liselerini temelli kapatmalıdır.

Madem bizim ülkemiz güvenli değil, madem kendi güvenliğinizi kendiniz sağlayacaksınız kapatın gidin o zaman.

Bizim gençler sizin Göte'yi eksik öğrensin lazım değil!!

 
Toplam blog
: 1645
: 822
Kayıt tarihi
: 19.01.08
 
 

Edebiyat, kamu yönetimi ve gazetecilik tahsili... 27 yıllık eğitimcilik hayatından sonra emeklili..