Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Kasım '13

 
Kategori
Güncel
 

Türkiyeli kadınlara açık mektup

Türkiyeli kadınlara açık mektup
 

Kendilerine çağdaş, uygar, aydın, demokratım diyen Türkiyeli kadınlar; Her geçen gün daha da otoriterleşen, totariterleşme ihtimali güçlenen, yaşam tarzlarına karışan, evlerin içini dizayn eden bu iktidar anlayışına karşı ne yapıyorsunuz? Evlerde toplanıp birbirinize bu yönetim biçimini şikayet mi ediyorsunuz? Böyle hiçbir yere varamazsınız. Çağdaş, uygar, aydınlık bir Türkiye de yaşamak için neler yapıyorsunuz? Türkiye yi  dönüştürmek için ne yapmak gerektiğine kafa yoruyor musunuz? Parmağınızı kıpırdatıyor munuz? Ülkemizin içinden geçtiği bu günlerde, bu süreçten şikayetçisiniz.Tamam da bu durumu tersine çevirmek için sizler ne yapıyorsunuz?

Şikayet edip oturmak yetmiyor.Karanlığa küfretmek değil bir mum yakmak gerekiyor. Ülkemizin çocukları için, gençleri için, kadınları için ne yapıyorsunuz? Bu soruyu kendinize sorun. Sonrada gereğini yapın. Önce örgütlenin. Şehirlerde, kasabalarda, köylerde örgütlenin. Sonrada Türkiyenin aydınlanması için bir kültür hareketi başlatın. Bu hareketin başarılı olması içinde her konuya ekonomik açıdan yaklaşarak, yani pratik faydacılıktan yararlanmak sizleri başarıya götürecektir. Mersinli üç köylü kadın (Ümmiye Koçan ve arkadaşları ) kendi köylerin de tiyatro yapmışlar. Bununla da yetinmeyip birde film çekmişler. Bu köylü kadınları televizyonda izlediğimde gözlerim yaşardı. Kendilerine çağdaşım, uygarım, aydınım, demokratım diyen kadınlarımız sizinde gözleriniz yaşardı mı? Yaşardıysa o zaman durmayın gereğini yapın. Aydınlanma  ve çağdaşlaşma hareketi başlatın. Aydınlanmayı ve çağdaşlaşmayı kadınlar olmadan erkekler başaramazlar. Bugün başlamazsanız bir daha başlayamazsınız çünkü çok geç kalmış olursunuz. Çocuklarınıza, torunlarınıza çağdaş, uygar, aydınlık, yaşanılabilir bir Türkiye bırakmak istiyorsanız haydi iş başına.

Ninelerimiz erkekleri ile birlikte omuz omuza Osmanlının küllerinden Cumhuriyeti kurdular. Lütfen ninelerinize layık torunlar olduğunuzu gösterin. Üstelik şartlar şimdi çok daha kolay. Cumhuriyeti demokrasi ile taçlandıracak olan sizlersiniz.

 
Toplam blog
: 104
: 478
Kayıt tarihi
: 31.01.07
 
 

Antalya'da yaşıyorum. İki yıl öğretmenlik yaptım, şu anda müteahhitlik yapıyorum. Aslen Kayserili..