Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Mayıs '07

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Türkkuşu 72 yaşında

Türkkuşu 72 yaşında
 

Yarın 3 Mayıs 2007, kutlu bir olayın daha yıldönümü. Türk Hava Kurumu Türkuşu Genel Müdürlüğü’nün kuruluşunun 72. yılını onurla kutlayacağız.

3 Mayıs 1935 tarihinde Büyük Kurtarıcının direktifleri ile kurulan ve bu güne kadar, aralarında Atatürk'ün manevi kızı ve dünyanın ilk kadın savaş pilotu Sabiha GÖKÇEN'in de bulunduğu pek çok havacıyı yetiştiren TÜRKKUŞU 72 yaşında. İlk günkü heyecanında ve kararlılığında en küçük bir eksilme olmadan, hala genç, hala gayretli. Büyük Atatürk’ün “İstikbal Göklerdedir” ulu emrinin hayat bulduğu, kanatlı bir Türk Gençliği yaratılması özleminin ete kemiğe büründüğü, bir kutsal ocak olarak. Havacılığı sevdirme, gençlere havacılık kültürü verme, gençleri havacılıkla ilgili mesleklere yönlendirme ve en önemlisi de; Atatürk Devrimlerine, Cumhuriyetin temel değerlerine gönülden bağlı, yurdunu, ulusunu seven gençlerin yetiştirilmesine katkı verme görevini eksiksiz yaparak.

1935 yılında, çalışmalarına başlayan THK Türkkuşu Genel Müdürlüğü, kent merkezine 15 km uzaklıkta, İstanbul yolu üzerinde, yaklaşık 1.600 dönüm alan üzerinde kurulmuştur. Uçuş İşletme Müdürlüğü, Uçuş Eğitim Müdürlüğü, Planör Uçuş Okulu, Paraşüt Okulu, Model Uçak Okulu, Çok Hafif Hava Araçları Okulu ve Gökçen Havacılık İşletmesi, Türkkuşu Genel Müdürlüğü bünyesinde bulunmaktadır. Etimesgut, İnönü, Selçuk Eğitim Merkezlerinde Türk Gençliğine Havacılık Eğitimi verilmesi çalışmalarını sürdürmektedir. Eğitim çalışmalarının yanında; Tarım zararlılarının havadan ilaçlanması, Orman yangınlarının havadan söndürülmesi, ticari uçuş, ambulans uçak ve havadan organ nakli çalışmaları da Tükkuşu Genel Müdürlüğü’nce yapılmaktadır.

Yarın saat, 09; 30’da THK ve Türkkuşu Genel Müdürlüğü camiası olarak Anıtkabir’de olacağız. Şehitlerimizin, bu dünyadan ayrılmış büyüklerimizin selamlarını ve gönüller dolusu teşekkürlerimizi Büyük Kurtarıcı Atatürk’e iletmek için. Devrimlerini, Kurduğu Laik Cumhuriyeti, Cumhuriyet Kazanımlarını, Türk Hava Kurumunu, Türkkuşu’nu sonsuza kadar koruyacağımız sözünü vermek için.

Nice başarı dolu 72 yıllara TÜRKKUŞU…

 
Toplam blog
: 182
: 2395
Kayıt tarihi
: 29.01.07
 
 

10 Kasım 1954 tarihinde doğdum. Sosyal Hizmet Uzmanıyım. Pilotum. (ultralight licence no:151)..