Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Kasım '11

 
Kategori
Futbol
 

Türkler futboldan anlamıyor

Almanya, 2 buçuk milyon Türk içinden yetiştirdiği  futbolculardan 3 tanesini Realmadrit de oynatacak sistemi kurmuş ama Türkiye 70 milyon içinde Türk oyuncu bulamadığından Aurello gibi Brezilyalıları Türkleştirerek bile milli takım oluşturamıyor.

Ya da nasıl bir takım oluşturuyor ki, Play off maçında kendi evinde Hırvaitstandan 3 gol yiyorsun ama tek doğru dürüst pozisyonu bile yok.

Almanya insanı ne yiyor ne içiyorda bunu başarıyor. Nasıl bir sistem kuruyor anlamak mümkün değil. Türkler şimdi başlasa düzgün bir sistem kurmaya (başlayamaz ama), belki 20 yıl sonra meyvaları yemeye başlar.

Türkiye, korkak siyasi tutumuyla 2.Dünya savaşına girmedi. Almanya ise 2.Dinya savaşına bile girerek yenilerek çıktı. 1950 lerde savaştan yenilerek çıkan Almanyaya karşılık biz o yıllarda çok partili hayata geçiyorduk. Zira Japonya vb.. Heyhat gel gör ki o Ülke avrupayı Avrupa yaptı, Amerikandan sonra 2.güç oldu, ekonomisi belli, 2 buçuk milyon Türkten, Real Madritte oynayacak oyuncuları çıkarıyor, hatta bu oyunculardan bazısını kendi milli takımında oynatıyor, biz ise Türkçe konuşamayan Kazım,Brezilyalı Aurello larla bir milli takım kuruyoruz.

Türkler herşeyde olduğu gibi bu işi de beceremiyor. Çünki sistem ve teknik değilde duygularıyla hareket eden başarıyı sağlayamaz. Herşeyi İman gücüyle yapamazsın. Yapamadın da.

Bilmiyoruz kardeşim. Futbolu, sporu yapmayı bilmiyoruz. Sistem kuramıyoruz. Teknik değiliz. Bu sorun ırkımızla ilgili değil, bu ülke ile ilgili. Yoksa aynı Türkler Almanyada yetişince böyle başarılı olmazlardı.

 
Toplam blog
: 2
: 105
Kayıt tarihi
: 02.09.11
 
 

Meslek Lİsesi Elektronik mezunuyum ve Bilişim firmasında Teknik Destek Uzmanı olarak çalışıyorum...