Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Haziran '16

 
Kategori
İnançlar
 

Türkler kendilerine yakın buldukları için Müslüman olmuş; madem yakındı Araplar niye Şaman olmadı?

Türkler kendilerine yakın buldukları için Müslüman olmuş;  madem yakındı Araplar niye Şaman olmadı?
 

Türklerin Müslüman olmasıyla ilgili çok şey anlatılıyor. Beni en çok şaşırtan “topluca kendi istekleriyle Müslüman oldular” iddiası. Hâşâ Allah’ı rüyalarında görmüşlerse bir şey diyemem; değilse doğru dürüst bir inancı olmayan bir nevi putperest Şaman topluluklar demek nedir bu din diye hiç sormadılar! Sormuşlardır da cevabı kılıçla verilince, neyse…

İslamiyet ilk geldiğinde ortada pek bir şey yoktu. Develere hak tanıma falan Türklerde de varmıştır. Ama deve olmaz da at olur. Kafası karışıp zaten ateşe falan tapan bir kısım cahil Araplar (ki Cahiliye devrinden geliyoruz) hazır yeni dine de benziyorken (Gök Tanrı) Şaman olalım diyebilirlerdi.

Ama demediler. Ateşe taptılar yine demediler. Bir tane Arap bile demedi. Demek ki yakınlık hikâye. Araplar törelerine çok bağlıydılar ki bu zaten savaşlardan belli, başka bir ülkenin dinine doğru olsa bile girmezlerdi. Keza Türklerde de töre kanun gibiydi. Töreyle yaşarlardı.  Binlerce yıllık törelerini çiğneyip pat diye Müslüman oldular demek. Güldürmeyin adamı!

Araplar taşa toprağa (putlar) taparken Türkler en azından doğaya, gökyüzüne (Gök Tanrı) tapıyorlardı. Kalkıp kendilerinden geri olan bu insanların dinine mi girerlerdi? Girerlerdi de bu kadar kolay mı girerlerdi?

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..