Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Mayıs '13

 
Kategori
Haber
 

Türkler uzay aracı üretti

Türkler uzay aracı üretti
 

Dünkü Güneş gazetesi başsayfasında ilginç bir haber vardı.

Türk girişimciler Fatih ve Eren Özmen çiftinin sahip olduğu Sierra Nevada Corporation'un ürettiği uzay mekiği  "Dream Chaser - Rüya Avcısı",  testlere başlamak üzere NASA'ya teslim edilmiş.
 
"Dream Chaser"  testleri geçerse, Amerikan topraklarından uzaya gönderilecek ilk ticari araçlardan biri olacakmış.
 
Gerçekten yurt dışında yaşayan Türkler büyük başarılara imza atıyor ve göğsümüzü kabartıyorlar. Bizde de yavaş yavaş yenilik anlamında başarı haberleri geliyor. Aslında bu başarının altında yatan nedenleri sorgulamamız ve daha iyi nasıl olabilirizi araştırmamız lazım. Demek ki ortada bir sistem sorunu var. Neden ülkemizden böyle anlamlı, ileri teknoloji girişimleri çıkamıyor? Bunun altyapısı
ne? Bizde eksik olanlar neler? Bu gibi soruları samimiyetle cevaplamamız lazım. Kendimizi kandırmadan sorunları tespit etmemiz lazım. Ondan sonra da sorunları çözmek için çabalamamız, insanlarımızın imkanlarını artırmamız lazım.
 
Bugün Almanya, İngiltere, Amerika gibi ülkelerde Türk insanları başarıyı yakalayabiliyorsa neden Türkiye'de yaşayan vatandaşlar da benzer başarıları elde edemesin?
 
Geçenlerde Hava Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde Uzay Komutanlığı kurulduğuna dair haberler yapıldı. Böyle olmalı tabii, geç bile kalındı. Ancak hiç bir zaman kendimizi kandırmamalıyız. Göstermelik işler yapmamalıyız. sabırla projeleri  sürdürmeye, anlamlı sonuçlar almaya bakmalıyız.
 
Ülke olarak son yıllarda yenilikçilik anlamında yavaş yavaş bir bilinç oluşuyor. Ancak burada önemli olan kanımca kurumsallaşmayı sağlayabilmek, insanları kurum içinde birarada uzun yıllar tutabilmek. Yoksa teknolojik projelere siyaset girmemeli. Kurumları ele geçirmek gibi ucuzluklar sergilenmemeli.
 
Toplam blog
: 648
: 2341
Kayıt tarihi
: 13.09.11
 
 

1995 ODTU Fizik Lisans, 1998 ODTU Fizik Yüksek Lisans (Biyofizik)  mezunuyum. Özel sektörde kalit..