Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Temmuz '07

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Türklerin ve Türkiye'nin değerleri (2)

Türklerin ve Türkiye'nin değerleri (2)
 

Ülkemizin değerleri konusunda herkes farklı bir şey söylemektedir. Oysa hepimiz bir bütünlük içinde ortak değerlerimizle dünyaya aynı söylem ve eylem birliği içinde olmalıyız. Türk insanında olmasını istediğim ortak 10 değeri dün yazmıştım. Bugün Türkiye’nin değerlerini ve bu değerlerin açılımlarını sizlerle paylaşıyorum. Siz de kendi adınıza olmasını istediğiniz değerler ve bu değerlerin açılımlarını bana gönderirseniz, bu alanda ortak değerler çok daha net ortaya çıkar.

Türkiye’nin Değerleri:

İnanç gücü ( Evrenin sonsuz cömert zenginliğine büyük bir inançla bağlı kalarak en iyi olmayı ilke edinerek ülkemizdeki insan kaynaklarını ortak hedefler noktasında harekete geçirmek. )
İstikrarlı Kararlılık ( Türkiye’nin en büyük lideri Atatürk’ün değerlerine istikrarlı kararlılıkla sahip çıkarak dünya ölçeğinde imrenilen bir ülke için adım adım eylem yapmak. )
Güçlü Motivasyon ( Kazananların arasında kazanan olmayı sağlayacak en önemli dürtü olan güçlü motivasyonunu ülke insanı için ön planda tutmak ve bu genç nüfusun dinamizmini doğru yönlendirecek yeni alanlar yaratmak. )
Katılımcılık ( Başarıyı çoğulculuk ilkesiyle katılımcı bir anlayışla herkese maletmek ve başarının keyfinden ve maddi sonuçlarından herkese adil pay dağıtmak. )
Paylaşımcı başarı süreci ( İdeal ve yaşanılır bir ülkede herkesin paylaşımcı başarı sürecine katılımını sağlayarak kazanma duygusu yaratmak ve ülke için bir şey yapmanın gururunu ülkenin her karış toprağında yaşayanlarla hissetmek. )
Tarihsel köklere saygı ( Bu ülke topraklarında yaşamış tüm tarihsel objelere ve medeniyetlere saygıyla yaklaşarak, onların eserlerini büyük bir gururla dünyaya tanıtmak ve tarihsel köklerimizden beslendiğimizde en yükseklere çıkabileceğimizi ülke insanına açık ve net anlatmak. )
Misafirperverlik ( Bu değerlerimizle kapımızı dünyaya daima açık tutarak, her bilgiye, her kültüre ve her farklı değere kendi değerlerimize ve özümüze bağlı olarak samimi ve dürüstçe misafirperver olduğumuzu ortaya koymak. )
Hoşgörü ve esneklik ( Birbirimize ve başkalarında büyük bir medeniyetin topraklarında daima hoşgörülü olarak yaşamayı ülke insanına benimsetmek ve özümüzü koruyarak her türlü düşünce ve inanca esnek bir yaklaşım sergilemeliyiz. )
Keşfetmek ve buluş ( Türkiye’nin yeraltı ve yerüstü kaynaklarına keşif ve buluş ruhuyla bakarak gerçek hazinelerimizi ortaya çıkarmak ve bu zenginlikten zenginleşmeyi sağlayarak, dünya için sosyal sorumluluklardaki katkı payımızı arttırmak. )
Ortak hedeflere adanmak ( Ülke insanları için ortak hedefler yaratmak ve bu hedeflere insanlarımızın aşk’la adanmasını sağlamak. Modern Türkiye ile eski medeniyetlerin beşiği olan bu toprakların barış içinde yaşamasının sorumluluğunu her bireyin temel sorumluluğu içinde olduğu bilincini yaygınlaştırmak. )
Haydi el elele vererek kendimizi ve ülkemizi yeniden bu değerlerle ve sizlerinde ekleyeceği
yeni pozitif değerlerle yeniden inşa edelim. Ne dersiniz?

 
Toplam blog
: 137
: 1054
Kayıt tarihi
: 05.01.07
 
 

1951 İstanbul doğumluyum. Bireysel ve Kurumsal Gelişim Danışmanlığı, Moda Tasarımı ve Marka Danışman..