Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Şubat '18

 
Kategori
Güncel
 

Türklüğe Karşı Tavırlar Olabilir; Çünkü Türk Kökenli Olmayan ya da Kendini Türk Saymayan Var

Yani birileri Türk Tabipler Birliğinin ya da Türkiye Barolar Birliğinin başındaki “Türk” ve “Türkiye” ifadelerinin kaldırılmasını isteyebilir; bu, ifade hürriyeti ya da özgürlüktür. Ama bunu devlet yaparsa “yasak” olur.

Benim bir yaklaşımım var: Türklüğü, isteyenler yaşasın ya da yaşatsın. Başkaları niye Türklüğü/Türklüğünü yaşamak zorunda ki, Türk’se bile istemiyor adam sana ne; dayatma yok kardeşim yaşarsan kendin yaşa!

Ancak işte benim yaşamama engel olunduğu zaman sorun başlıyor. Sen bu kadar Türksün o, o kadar Türk. Hak eden hak etmeyen var bir de. Kimsenin ne kadar Türk olduğuna biz karar veremeyiz. Soyuma laf söyletmem arkadaş ben kimse kusura bakmasın. Lakin Türk’üm diyenin Türklüğünü de sorgulayamam.

Türklük milliyetçilikten zarar görüyor; milliyetçiliğin en büyük darbesi Türk’e ve Türklüğe oluyor. Adam soyuyla gurur duymayı milliyetçilikle bağdaştırıyor ırkçısın tarzında suçlamalarda bulunuyor, Türk olduğumuzu söyleyemeyecek miyiz?

Türklük tabu değil aleyhine lehine herkes konuşabilir, yalnız aşağılamadan! Bir Türk’ün yaptığı ettiğinin soyuna uyması gerekmez. Öyle bir standart Türk insanı kalıbı mı var? Atıyorum Türkiye’yi sevmiyorsa Türk değildir diyemeyiz. Böyle şeyler soy üzerinden değil insanlık üzerinden eleştirilir. Kan kırmızı ama belki can yeşil! Madem öyle katile Türk demeyelim!

Devlet soyunu hiç kimseye yasaklayamaz!

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..