Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Temmuz '14

 
Kategori
Haber
 

Türkmen'ler sahipsiz. Bosna'da, Afgan'da, Kosova'daki gibi neden korunmazlar?!

Türkmen'ler sahipsiz. Bosna'da, Afgan'da, Kosova'daki gibi neden korunmazlar?!
 

Yavuzaslan. Türki topluluklar ve diğer Türk toplumları ile ilgileniyor.


 

 

          Geleneksel iftar yemeğinde buluşan Yusufpaşa Merkezindeki Avrasya Türk Dernekleri Federasyonu Ve Türkistanlılar Kültür Sosyal Ve Yardımlaşma Derneğinin ortaklaşa düzenlediği iftar yemeğine kardeş derneklerle bir araya geldiler.

          Geleneksel İftar Yemeği  sonrasında Türkiye ve Komşuları konusunda istişare Toplantısı düzenlendi. Eski Sağlık Bakanı Halil Şıvgın başta olmak üzere konuklar, görüş ve fikirlerini paylaştı.

          Eski Sağlık Bakanı Halil Şıvgın'ın ve Avrasya Türk Dernekler Federasyonu Genel Başkanı İsmail Cengiz’inde katılımıyla gerçekleştirilen iftar sırasında Irak'taki Türkmenlerine yönelik baskı ve zulümler konuşuldu.

          BGD Başkanı Güngör Yavuzaslan, Kerkük izlenimlerini katılımcılarla paylaşırken “Bu gün Kerkük Kalesinde Peşmerge Bayrağı dalgalanıyor. Kürtler buraya yerleşmiş vaziyettedir” dedi

          KERKÜK PEŞMERGENİN ELİNDE:Yavuzaslan ‘’Türkmenlerin güvenliğini sağlayamayan Türkiye yaşanacak katliamlardan sorumludur’’dedi.  Yavuzaslan ’’Bugün Osmanlı Paşalarının mezarlarının olduğu Selçuklu eserlerinin bulunduğu Kerkük Kalesi’ne Peşmerge yerleşmiş bayrağını dikmiştir.

         KERKÜK YANGIN YERİ:  Bartın Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Kerkük’ün Sesi Gazetesi Yazı İşleri Müdürü olan Güngör Yavuzaslan’dan satır başları; Irak Türkleri Ortadoğu’da yaşanan savaş ve şiddet olaylarından Suriye Türkleri gibi en çok zarar gören ve katliama uğrayan halktır. Bugün Telafer’de, Kerkük’te Türkmen ellerinde eli silahlı caniler Türkmenlere savunmasız Irak halkına saldırmaktadır. Başta IŞID terör örgütü olmak üzere silahlı terör gurupları saldırdıkları bölgelerde  ilk hedef olarak Türkmenleri seçmektedirler.

         KERKÜK KALESİNDE PEŞMERGE VAR:Yavuzaslan ’’Bugün Kerkük Kalesinde Peşmerge vardır. Sözde bayraklarını Osmanlı mezarlarının , Selçuklu izlerinin olduğu Kerkük Kalesi’ne çekmişlerdir. Telafer’de Türkmen katliamı yapılmaktadır. Kerkük’ün Beşir köyünde Türkmenler öldürüldü. Sonra şehit edilen bu insanların üzerlerinde benzin dökülerek yakıldı. Bu IŞID vahşetidir Türkmen siyasetçilere suikastlar yapıldı. Bugün Irak Türkmen Cephesi (ITC) Yürütme Kurulu Üyesi Münir Kafili, Peşmergeler’in kontrolündeki Kerkük’te uğradığı silahlı saldırıda şehit olmuştur.

          ALKIŞ ALDI:  Güngör Yavuzaslan, daha sonra devam ederek: ’’Türkiye Türkmenlere karşı tarihsel sorumluluğunu yerine getirerek güvenliklerini sağlamalıdır. Akan her mazlum insanın Türkmen’in vebali yetkililerimizin boynunadır. Dışişleri, hükümet harekete geçmelidir. İnsani yardımlarla bu işi geçiştiremezler. AFAD orda Kızılay orda diyerek bu iş kapatılamaz. Türkmenlerin güvenliği sağlanmalıdır. Kürtlerin Peşmergesi, Arapların Bağdat yönetimi var. Türkmenler sahipsiz. Gözleri Türkiye’den gelecek bir haberde. Mehmetçik nasıl Bosna’da, Kosova’da, Afganistan’da barış görevi yapıyorsa Türkmenleri, savunmasız Irak halkını korumalıdır’’dedi ve heyette bulunanlar tarafından alkış aldı.

         KİMLER KATILDI:  İftar programına eski Sağlık Bakanlarından Halil Şıvgın, İstanbul Valiliği İstanbul İl Dernekler Müdürü Eyüp Dursun Ergür, Özbekistan İstanbul Bas Konsolosu Abrar Gulyamov. Prof Dr Abdulvahab Kara. Prof Dr Salih Aynural  Prof Dr Suphi Saatçi. Prof Dr Cüneyt Mengü, Dr. Naim Temur, Dernek ve Vakıf Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyeleri ( Doğu - Batı ve Güney Türkistan ) Dernek ve Vakıf Başkanları, Irak Türkmen Dernek ve Vakıf Başkanları, Kırgız Türkleri Dernek ve Vakıf Başkanları, Kazak Türkleri Dernek ve Vakıf Başkanları, Nogay Türkleri Derneği Başkanı, Gagavuz Dostluk Derneği,  Suriye Türkmenleri Derneği, İran Türkmen Sahra Derneği, Terekeme Karapapak Türkleri Derneği, Hoca Ahmet Yesevi Vakfi  Yesi Derneği, Anadolu İrfan Otagi Derneği, Şanlıurfa Özbekleri Derneği, Afganistan Türkleri Derneği, STK Başkan ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Gazeteciler ve Köşe Yazarları, Üniversite Öğretim Üyeleri katıldı.

                                                               REİSİCUMHUR BARTIN 'A GELDİĞİNDE

 KERKÜK KALESİ. BU GÜN ÖNÜNDEKİ TAŞ KÖPRÜ DE, KALE DE YIKIK VE HARAP

 BGD. GÜNGÖR YAVUZASLAN. RENKLİ BİR KİŞİLİĞE SAHİP. DURDUĞU YERDE BULAMAZSINIZ.

 

BURÇLARDA PEŞMERGE BAYRAKLARI. KAHAREKETLİ VE ATEŞLİ GEÇEN TOPLANTI SONRA KATILIMCILARIN BİR KISIM İŞTİRAKÇİLER.

 

 KALEDEN BİR GÖRÜNÜM.

 

İFTAR İÇİN ZZEVKLİ BİR SOFRA HAZIRLANMIŞTI

  

 
Toplam blog
: 1616
: 918
Kayıt tarihi
: 13.08.06
 
 

Hayatın dikenli yollarından geçmenin  sırrı, aralarından çabuk geçmektir. Ümit, naylon çorap giyd..