Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Mayıs '08

 
Kategori
Güncel
 

Türkmenlere destek zamanı

Türkmenlere destek zamanı
 

Irak'taki Türkmenler mücadelede, bizimkiler şenlikte


Adanamız’daki Türkmenler şenliklerde gönüllerince eğleniyorlar.

Şenlikten şenliğe koşuyorlar.

Tanrı daha da şen etsin.

Sarıçam’ı mesken etsinler.

Bizim Türkmenler vur patlasın çal oynasın eğlenirken, Türkmeneli’ndeki Türkmenler bir taraftan işgalci ABD ve onun kuklası Talabani yönetimiyle, bir taraftan ABD’nin tetikçisi bölgesel yönetim ve ayak oyunlarıyla uğraşıyorlar.

Türkmeneli’nin Kerkük İl Meclisi’ndeki temsilcileri, siyasi ilerlemelerdeki hak ihlal nedeniyle uzun süre Meclis oturumlarını boykot etmişlerdi.

Yıl sonunda yapılması planlanan yerel seçimler, mücadelede yeni bir safha açtı.

Yerel seçimlerde etkili olabilmek için öncelikle boykota son verirken, bir taraftan da kukla Cumhurbaşkanı Celal Talabani’nin Türkmenlere verdiği sözleri yerine getirmeya zorluyorlar.

Türkmenler, işgal güçleri ve işbirlikçilerinin Türkmeneli’nin başkenti Kerkük’e atadığı kürt kökenli valinin görevden alınmasını yerine Türkmen bir valinin atanmasında diretiyor.

Türkmenlerin ikinci vazgeçmediği talepleri ise Meclis’te yüzde 32’lik temsil edilme.

Ekim ayında gerçekleşmesi planlanan yerel seçimlere birlik içinde girecek olan Türkmenler, KDP-KYP ittifakının Kerkük’teki siyasi ilerlemelere hakim olmasına, kararları yönlendirmesine şiddetle kaşı çıkıyorlar.

Türkmenler, Irak Anayasası’nın bugüne kadar uygulanmayan 140’ıncı maddesinin geçersiz sayılması için baskılarını sürdürüyor.

IKYB ve IKDP’nin oluşturduğu işbirlikçi/işgalci Kürt Cephesi’nin 21 üyeyle temsil edildiği 41 sandalyeli Kerkük Meclisi’nde 9 temsilcilik verilerek kendi yurdunda azınlık durumuna düşürülmek istenen Türkmenlerin bugünlerde taleplerine ulaşmada her zamankinden daha fazla Türkiye’nin ve Türk Milleti’nin desteğine ihtiyacı bulunuyor.

İnşallah, Türkmeneli Türkmenlerine ilk destek vermek durumunda olan bizim Türkmenler, şenliklerde eğlenmekten vakit bulup, kardeşlerine sahip çıkarlar.

 
Toplam blog
: 69
: 2133
Kayıt tarihi
: 19.01.07
 
 

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi mezunuyum. Adana'da yerel gazetecilik yapıyorum...