Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Haziran '08

 
Kategori
Futbol
 

Türkolar, futbol yorumcularını korkutuyor.

Türkolar, futbol yorumcularını korkutuyor.
 

İsviçre dört ay önceden milli takımımız seyretmek ve hakkımızda bilgi toplamak üzere yardımcı teknik direktörünü görevlendirdi. Rapor günü gelip çattığında adama sordular tabi. Ne yaptın, sistemlerini çözdün mü? En iyi futbolcuları kim? Fatih Terim'in oyun sistemi nedir? Soru üstüne soru. Kızarmış bozulmuş bir şekilde cevap verdi zavallı adamcağız; Bu takımdan hiç bir şey anlamadım. Olmazsa olmaz dediği adamları takıma almıyorlar. Takımın en kötüsü dedikleri futbolcular harikalar yaratıyor. Norveç'i Norveç'de Yunanistan'ı Yunanistan'da yenebilecek güçteler ama Moldavaya takılıyorlar. Spor basının hem fikir olduğu tüm konularda, futbolcular onları hep şaşırtıyor. Ayrıca çok garibime giden birşey daha var. Kendi takımlarında oynamayan futbolculara karşı Fatih Terim'in enterasan bir sempetisi var. Newcastle United takımında forma yüzü görmeyen Emre Belezoğlu takımın lideri oldu. Fenerbahçe de takıma giremeyen Tümer Metin hocanın diğer kurtarıcısı. Sistemlerine gelince, sistemleri felan yok. Bir maç ile diğer maç arasında sistem farkı olabilir ama maç içinde sistemlerini durduk dururken değiştiren bir başka milli takım tanımıyorum.
Şaka gibi değil mi? Ama bu olay gerçek hatta sadece İsviçre milli takımı teknik sorumlusu değil birçok milli takım teknik uzmanları çözemedi bizi. :) Peki ya biz, kendimizi çözebildik mi? Almanya önünde sistemimizi bileniniz var mı? Spor yazarlarına uzatılan mikrofonları, gazete yazılarını dikkatlice takip ettim. Kamoyu neden okur onları? Bilgileri ve deneyimleri için tabii ki. Bu yüzden kariyerleri riske girmesin diye yazamıyorlar. Bu milli takımdan hiç bir şey olmaz, defansları berbat orta sahada istikrar yok diyip rezil olanlar, şimdi ne yazacaklarını şaşırıyorlar. Bi çare Almanya hakkında, çok iyi takım, dikkatli olmalıyız gibi kaçak cevaplar verebiliyorlar. :) Söyleyemedikleri gerçekler yüzlerine yansıyor. Ellerinde ki istatistikler, tecrübeleri, futbol deneyimleri bu maçı kazanmamız imkansız diyor ama söyleyemiyorlar çünkü Türkolar her seferinde onları yorumlarına pişman bırakıyor. Artık Türkolar hakkında yorum yapmakdan korkan yorumcular ve futbol basını büyük çoğunluğu asacak adam bulamadıkları için birbirlerine girmeye başladılar.
Sistemini bile bilmediğimiz bir milli takımımız var! Bu gerçekden yola çıkarak sevinmelimiyiz? Yoksa üzülmelimiyiz? Bu soruları kendimize sorarken yarı finale çıktık bile. İşin özeti şu ki; Öyle yada böyle biz, Türk Milli Futbol takımızla namı değer Türkolarımızla gurur duyuyoruz. Her zaman yanınızdayız çocuklar.

 
Toplam blog
: 8
: 603
Kayıt tarihi
: 04.06.08
 
 

   1974 yılında İstanbul, Üsküdarda doğmuşum. Kadıköylü oluşum damarlarımdaki sarı lacivert kanın..