Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Aralık '11

 
Kategori
Etkinlikler / Festivaller
 

Türkonfed 15. Girişim ve İş Dünyası Zirvesi Mersin'de gerçekleştirildi ...

Türkonfed 15. Girişim ve İş Dünyası Zirvesi Mersin'de gerçekleştirildi ...
 

Arbel Grubu adına Başkan Yardımcısı Hasan Arslan,MESİAD Başkanı Ali Doğan'dan plaket aldı.


TÜRKONFED, 15. Girişim ve İş Dünyası Zirvesi Mersin'de geçtiğimiz günlerde düzenlendi. Toplantıya ev sahipliği yapan MESİAD( Mersin Sanayici ve İş Adamları Derneği) Başkanı Ali Doğan açılışta şunları söyledi

Sayın Bakanım,

Sayın Valim,

Sayın Milletvekillerim,

Sayın Akdeniz Bölge Garnizon Komutanım,

Sayın Büyükşehir Belediye Başkanım

Sayın Cumhuriyet Başsavcım,

Sayın Rektörlerim,

Sayın Baro Başkanım,

Sayın İl Emniyet Müdürüm,

Sayın Kaymakamlarım,

Sayın Belediye Başkanlarım,

Sayın TÜRKONFED Başkanım ve Üyeleri,

Sayın TÜSİAD Başkanım Sn. Ümit BOYNER ve Üyeleri,

Sayın DASİFED Başkanım ve Üyeleri,

Sayın SİAD Başkanlarım ve Üyeleri,

Sayın Oda ve Derneklerimizin Başkanları ve Üyeleri,

Özverileriyle Desteklerini Esirgemeyen Saygıdeğer MESİAD Üyeleri,

Kıymetli Misafirler Hanımefendiler, Beyefendiler,

Basınımızın Güzide Temsilcileri,

Sizleri bu güzel kentimizde ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğumuzu belirtir, katılımınızdan dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür eder, aramıza hoş geldiniz der, sizleri tüm üyelerim adına saygıyla selamlarım.

Değerli Konuklar,

Mersin Dış Ticaret, Lojistik, Tarım, Turizm sektörleriyle ülke ekonomisine katkı koyarken aynı zamanda tarih, kültür, sanat ve spora verdiği önemle de bir barış ve hoşgörü kenti olma özelliği taşır. İnsanoğlu tarihin başlangıcından itibaren bir varlık mücadelesi içindedir. Başlangıçta hayatta kalma amacına odaklanan  bu mücadele, zamanla kitlesel savaşlara dönüşmüş insanoğluna büyük acılar yaşatmasına neden olmuştur. Bütün bu acılar günümüzde insanoğlu için barışın ne kadar önemli olduğunu göstermiştir. Çünkü “ Savaşın iyisi, barışın kötüsü’ yoktur.  Bunun içindir ki;’ Nitekim Hz. İsa ‘nın söylediği gibi barış isteyen Tanrıya en yakın olandır’ der.                                                                       

Günümüz dünyası küresel anlamda barışa, her zaman olduğundan çok daha fazla ihtiyaç duyuyor. İşte bu noktada toplumsal barışın sağlanmasında Sivil Toplum Örgütlerinin(STÖ)’lerinin rolünü hepimizin görmesi ve toplumdaki önemini benimsemesi gerekir. Çünkü Sivil Toplum Örgütlerinin amaçları ve faaliyet alanları farklı olmakla birlikte temel hedefleri toplumsal sorunlara çözüm bulmak, ve dolayısı ile barış ve kalkınmaya katkı sağlamaktır.

 'Bugün kalkınma, barış, demokrasi ve ekoloji konularında atacağımız her adım, geleceğimizin sorumluları olan gençlerimizin ve çocuklarımızın geleceğini etkileyecektir. Bizim MESİAD olarak bakış açımız budur ve Meselemiz sadece günü kurtarmak için değil, geleceğin müreffeh Türkiye’sini kurmaktır. İşte bu nedenle iktidarıyla, muhafeletiyle demokratik kitle örgütleriyle ve kanaat önderiyle demokrasimizi AB normlarına getirme konusunda hiçbir fedakarlıktan çekinmeden uğraş vermek durumundayız.

Böylece daha özgür vatandaşların ve sivil toplum örgütlerinin gerçek anlamda var olabildiği, düşünce üretip teklifler sunabildiği, sivil ve kamusal alanda yaşama geçirebildiği bir toplum yapısına kavuşmuş olacağız.

Bizler Biliyoruz ki bunu ancak, Türkiye Büyük Milet Meclisinin ülkemize yaraşır bir şekilde, birlikte hareket düşüncesinden beslenerek, tüm mesleki ve sivil toplum kuruluşlarının, üniversitelerimizin katkı ve görüşlerini de alarak bireysel özgürlüğü öne çıkaran herkesin kendisini içinde bulduğu ve yaşadığı ortak akılla ortaya çıkacak çağdaş bir anayasa hazırlaması ve siyasi  partiler yasası ile mümkündür. Biz ülke olarak, bunu hak ediyoruz. Ve bunu ilgililerden bekliyoruz.

Halen Dünya çok kritik bir dönemden geçiyor... Sosyal çalkantıların ve savaşların yanında  ekonomik kriz tüm ülkelerin mali ve ekonomik yapısını tehdit etmektedir.

Bu krizin üstesinden gelmenin yegane meşru ve etkili aracı, gerçek demokrasinin uygulanması ve yaygınlaştırılmasıdır. Ancak bu şekilde büyümekte olan iç pazarı, deneyimli ve dinamik özel sektörü, serbest ve güvenli yatırım ortamı, yüksek vasıflı ve düşük maliyetli işgücü, gelişmiş altyapısı ve kurumsallaşmış ekonomisiyle ve bölgedeki lider rolü ile Türkiye, AB’ye önemli fırsatlar sunmakta ve ekonomik kazançlar sağlamaktadır. Bu sebeple Türkiye’nin AB’ye katılımı, Avrupa iç pazarını genişleteceği gibi, AB’nin küresel ekonomi içindeki rekabet gücünü de artıracaktır. Türkiye’nin, AB üyelerinin AB pastasından aldıkları payı küçültmeyeceği gibi aksine Türkiye, AB üyesi olduğunda pastanın tamamını daha da büyütecektir.

Mersin’deki bu güzelliğin, ülkemize buradan Dünyaya, mutluluğa, huzura, sevgiye, hoşgörüye, kardeşliğe ve evrensel barışa kucak açması dileğiyle ,katılımınızdan dolayı onur ve mutluluk duyduğumuzu belirtiyor, bu etkinliğimize maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen tüm kurum ve kuruluşlarımıza çok teşekkür ediyor,tekrar hepinize hoş geldiniz diyor,Sevgi ve Saygılarımı sunuyorum.''

Gelişmekte olan Mersin, Doğu Akdeniz havzasının geleceğidir.’Socrates ile bir öğle yemeği için tüm teknolojilerimi gözden çıkarabilirim.’diyen  Steve Jobs’un düşüncesi ile hareket edildiğinde 21.yy’ın  önümüze serdiği  1000 yıllık fırsatı öyle bir irade ile değerlendirmeliyiz ki; Bu iradenin üreteceği ortak projeleri yaşama geçirebilelim.

Bugün, Mersin için, açılım sağlayacak projelerle ilgili olarak  önemli adımlar atılmaktadır. Tarsus da yapılacak olan Çukurova Bölgesel Havaalanı, Tarsus-Mersin Kıyı Kesimi  Turizm Projesi, Mersin Lojistik Merkezi, Mersin Ana Konteyner Limanı, inşaatı devam eden Akdeniz Antalya  Sahil Yolu Projesi,Yeni tasarlanan Mersin- Adana -Karataş Sahil yolu projesi,batıda yeni turizm alanları, yeni Organize Sanayi Bölgeleri  bunların önde gelenleridir.                                                                   Bütün bu projeler, hem Mersin’deki kalkınmayı hızlandıracak hem de kentimizin ve bölgemizin dünyaya daha fazla açılmasını sağlayacaktır. 

2013 Akdeniz Oyunları’nın Mersin’de yapılacak olması, yaratacağı yeni iş hacimlerinin yanında Mersinimizin ve Bölgemizin tanıtımını sağlayacak ve yeni sosyal tesisler kazandıracak olmasını da çok önemsiyoruz.           

MESİAD olarak; Hükümetimiz ve özel sektör tarafından yapımı başlanan ve yapılacak olan yeni yatırımlar üzerinde hep birlikte ortak akılla hareket etmek ve takipçisi olmak gayreti içerisinde olacağız.

Sizleri misafir ettiğimiz bu güzel kentimizde, ara sıra beş on çocuğun bilinçsizce yaptığı protestolarla ilgili basında çıkan bazı haberler, ilimizin farklı bir imajla algılanmasına sebep olmaktadır. Biz Sivil Toplum Örgütleri buna hiç katılmıyoruz. Goethe der ki; İnsanlara oldukları gibi muamele edersek onları kötü kılarız. Eğer, onları olması gerektiği gibi ele alırsak olabilecekleri kadar iyi yaparız’ Biz inanıyoruz ki; Türkiye’nin Toplumsal Barışına katkı koyan en güzel örneği Mersinimizdir. Dünya’da 3 büyük ilahi dine mensup insanlarının mezarlarının yan yana olduğu başka bir şehir yoktur. Mersinimiz bir mozaik kenttir.

 Ve Türkiye’nin ta kendisidir. Bu mozaiğin her parçası ayrı ve eşsiz değerdedir. Ancak ve ancak bütün parçaları bir araya geldiği zaman mozaiğin muhteşem güzelliğini görmek mümkündür..

Yaşamda Genel Kural, kin ve öfkenizi yüreğinize yük, zihninize gölge etmeden,kaba güce başvurmadan,daha etkin çalışarak,daha başarılı sonuçlar yaratarak size karşı olanları da dengeye getirmenin sağlıklı ve uzun soluklu bir yol olduğunu insanlığa anımsatmaktır.

Dava İnsanlık Davasıdır.Eğer bizler, yaşama Haci Bektaşi Veli’nin İlimden gidilmeyen yolun sonu karanlıktır sözünü ve Kadınlarınızı okutunuz felsefesini, Şeyh edebalinin osman beye nasihatıni,  Şeyh Bedrettin ‘in eşitlikçi yönünü, Pir Sultan Abdal’ın itikatini, Hz.Muhamedin ahlakı,Mahatma Gandhi’nin sabrını, Kemal Atatürk’ün Hayatta en hakiki mürşit ilimdir.’felsefesini ve en önemliside Mevlana’nın hoşgörüsünü sosyal yaşamımıza  uygularsak, her alanda  barışı, başarıyı, huzuru, refahı ve mutluluğu yakalamış oluruz.''dedi.

Üç gün süren zirvenin ardından katkıda bulunan kurum ve kuruluşlara derecesine göra plaketleri verildi. Gümüş Çerçeveli Altın Plaket alan kurum ve kuruluşlar şunlardır:

1-MACİT ÖZCAN         MERSİN   BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI

2-TİCARET VE SANAYİ ODASI

3-MAHMUT ASLAN      ARBEL YÖNETİM KURULU BAŞKANI

4-ÜMİT BOYNER :  TÜSİAD YÖNETİM KURULU BAŞKANI             

5-ERDEM ÇENESİZ: TÜRKONFED YÖNETİM KURULU BAŞKANI

6-CELAL BEYSEL:TÜRKONFED YÜKSEK DANIŞMA KURULU BAŞKANI

7-SÜLAYMAN ONATÇA: DASİFED YÖNETİM KURULU BAŞKANI

8-PINAR ABAY  : İNG GENEL MÜDÜRÜ

9-PROF.DR.FATMA DOĞRUEL:MARMARA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYESİ

10-HASAN BASRİ GÜZELOĞLU-MERSİN VALİSİ

11-ACLAN ACAR DOĞUŞ HOLDİNG

Gümüş Çerçeveli 20 Cm.Altın Plaket alan kurumlar da şunlardır: 

PROF.DR.HAYDAR ŞENGÜL: Ç.ÜNİVERSİTESİ TARIM EKONOMİSİ BÖLÜMÜ ÖĞRETİM ÜYESİ

DR.MUSTAFA KILINÇ: T.C MERKEZ BANKASIARAŞTIRMA VE PARA POLİTİKASI BAŞKAN YRD

YR.DOC.DR.ÜMİT İZMEN  :TÜRKONFED EKONOMİ DANIŞMANI

HASAN SUEL VODAFONE GENEL MÜDÜR YARDIMCISI

ALİ AVCI CEYNAK

MAHFUZ OKALİN STARPET

DOĞAN NARİN  NARPA

VELİ DOĞAN ALDO GRUP

SEYFETULAH IŞIK ARMADA

SENGÜL DAĞDEVİREN  İNG BANK

ARZU TURHAN TÜRKONFED  Ayrıca mansiyona layık görülen kurumlar da şöyle sıralandı.                                                                                                                                   

 
Toplam blog
: 775
: 835
Kayıt tarihi
: 20.06.08
 
 

1958 doğumluyum. Uzun yıllardır Mersin'de Gazeteci-Yazar olarak görev yapmaktayım. 1999 seçimleri..