Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Eylül '07

 
Kategori
Sivil Toplum
 

Turksolu ve Faşizm

Turksolu ve Faşizm
 

1789 Fransız ihtilali ile ortaya çıkan milliyetçilik kavramı, 20. yy'ın başlarında şiddetinin son haddinde, İtalya'daki Mussolini ve Almanya'daki Adolf Hitler iktidarları ile faşizme dönüştü. Kısaca etnik milliyetçilik diyebileceğimiz bu merkeziyetçi yönetimlerden Hitler Dünya üzerindeki en büyük soykırımı gerçekleştirmiştir. Günümüz Avrupası bu 20.yy buhranını kısa sürede atlatarak yönetimlerini sosyalist demokrasi ve liberal demokrasi ile güçlendirdiler.

Türkiye'de bu şekilde faşizme yakın bir uslupla dergi çıkacağını hatta Atatürkçülük ten dem vurarak taraftar toplayacağını 5 yıl önce kimse tahmin edemezdi. Türkiye'nin 15 milyonluk kürt gerçeğini tamamen tu kaka zihniyetle eleştirme hakkımız tabi ki olabilir, tartışılabilir. Ama düşünülmesi gereken en önemli nokta, Mustafa Kemal 'i Hitler ve Mussolini gibi gören Avrupalılara nispet bu şekilde onların ekmeğine yağ sürmüş olduğumuz gerçeğidir. Mustafa Kemal'i anlamak neden bu kadar zor? Soru şu ki kendimiz anlamadan bir başkasına nasıl anlatabileceğimiz.

Benimle aynı görüşte olan ve olmayan arkadaşlar, sizin "Türksolu" için düşünceleriniz benim için çok değerli. Karar vermeden önce dikkatlice inceleyiniz.

www.turksolu.org

 
Toplam blog
: 19
: 950
Kayıt tarihi
: 13.06.07
 
 

Adım Kenan.Türkiye genelinde belediyelerin e-Kent dönüşümlerini üstlenen bir yazılım firmasında ç..