Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Ağustos '18

 
Kategori
Kültür - Sanat
 

Türküler

Türküler
 

Aşık Veysel


Hayatımızın vazgeçilmez bir parçasıdır türküler. Sevincimiz, hüznümüz, kahramanlık destanlarımız ve katledilişimizin tarih kitaplarıdır her biri. Her notada, her perde de günümüz ile geçmişin kayıp halkaları vardır. Tezene, tel ile her buluşmasında aşkın gülüşü ile acının çığlığını aynı anda halaya kaldırır.
 
Hal böyleyken kayboluruz bazen. Unuturuz bizi anlatanı, biz olanı. Hayatımıza anlam katmasını beklediğimiz, biz olmayan, bizden olmayan yabancı tınılar takılır kulağımıza. Anlatmaya çalışır anlatamaz, anlaşılmaya çalıştıkça yabancılaşırız. Ve anlarız ki popüler olan her şey tükenmek ve tüketmek üzerine kurulmuştur.
 
İşte bundandır popüler kültüre yenik düşmüş gençlerimizi türkü dinlemeye özendirme çabamız. Tüketmeye de tükenmeye de direnen ruhların kalesidir türküler.
 
Acımızı ve sevincimizi paylaşmak için, en zor günde dosta düşmana karşı halaya kalka bilmek için türkülerimize sahip çıkın.
 
İmkanlarımız sınırlı, kaynaklarımız sınırlı, popüler olan ve dayatılan karşısında sahip olduğumuz kanallarda sınırlı, ama türkülerden ve o türkülerin yaşayan bin yıllık kahramanlardan biliriz ki; hayallerimizden vaz geçmezsek hep biz kazanırız, bu güne kadar da hep biz kazandık.
 
Toplam blog
: 2
: 61
Kayıt tarihi
: 30.08.18
 
 

2010'da blog yazmaya başladım ve günümüze kadar kendimi bu alanda geliştirdim. Tabii ki kendimi g..