Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Eylül '10

 
Kategori
Spor
 

TÜRSAD, Ramazanda sporda hoşgörü çağrısı yaptı

TÜRSAD, Ramazanda sporda hoşgörü çağrısı yaptı
 

Mersin Sahra Restaurantta verilen iftar yemeğinde hoşgörü hakimdi.


Türkiye Spor Adamları Derneği, her yıl geleneksel olarak düzenlediği iftar yemeğini yaptı. TÜRKSAD yönetim kurulun yanı sıra çok sayıda basın mensubunun katıldığı yemekte ‘fair-play’ vurgusu yapıldı.

Kısa adı TÜRKSAD olan Türkiye Spor Adamları Derneği, her Ramazan geleneksel olarak verdiği iftar yemeğini bu yıl da gerçekleştirdi. Sahra Restaurant’ta gerçekleşen iftar yemeğine TÜRKSAD Genel Başkanı Aydın Oğuz, Basın Sözcüsü Burak Karataş, Başkan Vekili Tarkan Koç, Başkan Yardımcıları Ali Kamış ve Metin Aslan, Yönetim Kurulu Üyesi Murat Aslan, Süper Lig eski Hakemlerinden TÜRKSAD üyesi Kadir Tozlu, Mersin İdmanyurdu Onursal Menajeri Hacı Bayram Birinci, Anadolu Basın Birliği Başkanı Selman Özipek, Merkez Mersin Gazeteciler Derneği Başkanı Nazmi Akdağ, Mersin Gazeteciler Cemiyeti 2. Başkanı Fatih Şahin ve çok sayıda gazeteci katıldı.

FAİR-PLAY BİZİM İÇİN ÖNEMLİ

İftar yemeğinde bir konuşma yapan Genel Başkan Aydın Oğuz, ‘Bizler sporda fair-play olgusunu en üst seviyeye çıkartırken, aynı zamanda ne kadar fazla insana spor yaptırabileceğimizi düşünüyoruz. Türkiye’de spor denildiğinde akla direk olarak futbol geliyor. Biz futbol adamları derneği değil, spor adamları derneği olmanın mücadelesindeyiz. Futbolun reitingini arkamıza alarak sporun her branşının gelişmesi için çalışmalarda bulunacağız’ dedi.

Oğuz, ‘Daha önce Mardin’in Bilgi Köyü’ne Hakan Şükür’ü götürerek yaptığımız çalışmalar gibi sosyal faaliyetlerde bulunacak, sporun ‘barış ve kardeşlik’ olgusunu ülkeye yaymak için mücadele edeceğiz’ ifadesini kullandı.

FUTBOL TERÖRÜNE SON VERİLMELİ

Genel Başkan Aydın Oğuz, ‘Liglerin daha ilk haftasında yaşanan olayları hep birlikte büyük üzüntü içerisinde izledik. Onlarca taraftarın yaralanmasını, güvenlik güçleri ile girilen arbedeleri, spor keyfi yerine tribünlerde yaşanan olayların ön plana çıkmasını liglerimize yakıştıramıyoruz. Bugün sadece kendi liglerimizde değil, Avrupa’da gösterdiğimiz mücadeleler sonrasında yaşanan olayları gördüğümüzde ‘Türk sporu nasıl bu hale geldi?’ sorusu ön plana çıkıyor’ dedi.

‘Bu anlamda gerek kulüp yöneticilerine, gerek taraftarlar derneklerine, gerek spor adamlarına büyük görev düşüyor’ diyerek konuşmasını sürdüren Oğuz, ‘Özellikle derbi niteliği taşıyan maçlardan önce her iki takım sporcularının taraftarlar derneklerine yapacakları ziyaretlerin, birlikte yakışacak dostluk meşalesinin güçlenmesi adına büyük önem taşıdığı görüşündeyiz’ dedi.

GÜCÜMÜZE GÜÇ KATIYORUZ

Oğuz, son olarak şunları kaydetti: 2009 Yılında çıktığımız yolda hız kesmeden her geçen gün büyüyerek yolumuza devam ediyoruz. Fair-Play olgusunu tüm spor branşlarında yaymak amacıyla çaba sarf ediyoruz. Yaptığımız açıklamalara bakıldığında, her sezon ligin lider takımına stada verdiğimiz şiltler ile fair-play’e vurgu yapmamıza bakıldığında dernek olarak küçücükte olsa bir fair-play kıvılcımı oluşturduğumuzu herkesin görmesi gerekir…

Biz adımıza uygun bir şekilde Türkiye’ye yayılarak, üstlendiğimiz misyonu yerine getirmenin telaşı içerisindeyiz. Bu anlamda herkes üzerine düşen görevi yerine getirip, fair-play vurgusu yaparsa Türk sporunun önümüzdeki süreçte geleceği nokta çok önemli.

 
Toplam blog
: 775
: 835
Kayıt tarihi
: 20.06.08
 
 

1958 doğumluyum. Uzun yıllardır Mersin'de Gazeteci-Yazar olarak görev yapmaktayım. 1999 seçimleri..