Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Ekim '10

 
Kategori
Futbol
 

Turşuluk fasulye ve Azerbeycan mağlubiyeti

Turşuluk fasulye ve Azerbeycan mağlubiyeti
 

AZERBEYCAN MAÇI ZOR KAZANILIRDI BELKİ AMA KAYBEDİLECEK BİR MAÇ DA DEĞİLDİ.


Mevsim turşu mevsimiydi. Yeşil domates, biber, fasulye, patlıcan satan tezgahların başı oldukça kalabalıktı. Tezgahta değişik bir fasulye çeşidi dikkatimi çekti. Oldukça ince kalınlıkta, hafif sarımsı bir rengi vardı. Tam o esnada bir vatandaş tezgaha yaklaştı ve fasulyenin fiyatını sordu. 3.5 lira dedi tezgahın ardındaki satıcı. 10-15 kilo vardı tamamı. 2.5 tan ver de hepsini alayım dedi vatandaş. Vermedi. ‘’Hepsini alman fark etmez. Ben bunu nasıl olsa bahçede bile satarım dedi’’..

2011 yılının emekli zamlarını açıkladı Başbakan bugün. 4+4.. Hayırlı olsun. Kimine 60, kimine 80 lira. O da 3 ay sonra.. Ardından, Sosyal ve Çalışma bakanı detayları açıkladı. Fazlası imkansız dedi.

Aynı gün, Almanya’dan 6, Avusturya’dan 3 yiyen Azerbeycan Milli takımına yenildik. Böylece Azerbeycan, bir futbol karşılaşmasında bizi ilk defa yenmiş oldu. Başarısızlığın tarihini yazdık.

Fatih Terim’in 200.000 lirayı bulan aylık maaşı için Meclis’te soruşturma açıldığını hatırlıyorum.

Ercan Güven’in yazısından okuduğuma göre Milli Takım sorumlusu Hiddink’in yıllık maaşı 11.000.000 Euro imiş. Yani, aylık 1.800.000. Eski parayla 1 trilyon 800 milyon. Zenginin parası, züğürtün çenesi yorarmış.

Arz talep meselesi. Adam Türk Milli takımının başına zorla gelmedi. Üstelik getirene kadar da uğraştılar. Mesela basketbolcular.. Dünya 2.si oluruz ama adam başı da 2 milyon isteriz dediler mi?. Yook.. Fazlası imkansız olmasa, eminim daha da fazlasını alırlardı!...

Almanya maçından sonra Hiddink’i acımasızca eleştirilenlerden biriydim. Zannettik ki, yanlış oyuncular, yanlış mevkiler falan. Yok adam uzaktan kumanda ediyormuş falan. Almanya’yı yenemeyeceğini zaten itiraf etti. Mağlubiyete normal sonuç dedi ama herhalde bu Azerbeycan yenilgisi, onun da hesaplarında yoktu. Milli takıma kadar çıkmış futbolculara alfabenin en başına dönüp, top nasıl stop edilir, şut nasıl çekilir, top nasıl tutulur, ikili, üçlü varyasyonlar nasıl yapılırı öğretmesi gerektiğini düşünmemiştir bile.

Hocaya çok para vermekle, çok başarılı olunmuyor. Alfabesi eksik futbolcuyu eğitmek, başarı kazanmak zaman ister.

Azerbeycan maçı, zor kazanılırdı belki ama asla kaybedilecek bir maç değildi.

Ne demişti Bakan emeklilerin 4+4 ünü açıklarken?. Fazlası olsa da versek keşke.

Elimizde daha iyi imkanlar olsa da yılda 22 trilyon verdiğimiz hocaya keşke fazlasını da versek!!. . Ama işte hepsi bu.

Tezgahtaki o sarımsı fasulyenin neden kıymetli olduğunu şimdi daha iyi anladım.

Alt tarafı fasulyedir ama bunlar bir başka cins fasulyedir. Bakmayın turşu olduklarında sirkenin, sarımsağın, tuzun etkisiyle rengini kaybedip, ufalıp, büzüldüğüne, transfer sezonunda dirileşir, rengini bulur, kapış kapış satılırlar. …

 
Toplam blog
: 465
: 918
Kayıt tarihi
: 15.01.09
 
 

İstanbul doğumluyum.. İstanbul'un  tramvaylı döneminden bu şehirde yaşıyorum. Gençlik yıllarında ..