Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Mart '08

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Turunç reçeli zamanı

Turunç reçeli zamanı
 

Valla sevgili eşim benden daha becerikli bu reçel işinde. Ben pek anlamam açıkçası...Yine buldu buluşturdu yaptı reçelini..Bana da afiyetle yemek kaldı..Birde sizinle paylaşmak..

Malzemeler

3 su bardağı Su

4 su bardağı Toz Şeker

7-8 adet Turunç

4-5 adet Karanfil

Yarım limon suyu

Yapılışı

Önce turunçların kabuklarını rendeleyecek, dışındaki acı kısmı atacaksınız. Sonra portakal soyar gibi dilimler halinde soyup, istediğiniz büyüklükte doğrayın. Büyükçe bir kaba koyduğunuz suya atın. Üzerine ağırlık koyup, sabah akşam suyunu değiştirerek 2-3 gün bekletin. Bu sürenin sonunda bir tencerede bolca su kaynatın, içine turunçları atın, 4-5 dakika kaynatıp suyunu dökün. Tencereye 3 su bardağı su, toz şeker ve karanfili koyup kaynatın, turunçları atıp orta ısıda kaynatın. 20-30 dakika kaynattıktan sonra, yarım limonun suyunu koyun ve karıştırdıktan sonra ateşten alın. Kavanozlara doldurun.

Afiyet Olsun

 
Toplam blog
: 49
: 4247
Kayıt tarihi
: 01.01.08
 
 

1971 Merzifon doğumluyum. Hayatın her alanında üretmenin doğruluğuna inanıyorum.. Evliyim ve Mert ..