- Kategori
- Yemek - Mutfak
Turunç reçeli zamanı
Valla sevgili eşim benden daha becerikli bu reçel işinde. Ben pek anlamam açıkçası...Yine buldu buluşturdu yaptı reçelini..Bana da afiyetle yemek kaldı..Birde sizinle paylaşmak..
Malzemeler
3 su bardağı Su
4 su bardağı Toz Şeker
7-8 adet Turunç
4-5 adet Karanfil
Yarım limon suyu
Yapılışı
Önce turunçların kabuklarını rendeleyecek, dışındaki acı kısmı atacaksınız. Sonra portakal soyar gibi dilimler halinde soyup, istediğiniz büyüklükte doğrayın. Büyükçe bir kaba koyduğunuz suya atın. Üzerine ağırlık koyup, sabah akşam suyunu değiştirerek 2-3 gün bekletin. Bu sürenin sonunda bir tencerede bolca su kaynatın, içine turunçları atın, 4-5 dakika kaynatıp suyunu dökün. Tencereye 3 su bardağı su, toz şeker ve karanfili koyup kaynatın, turunçları atıp orta ısıda kaynatın. 20-30 dakika kaynattıktan sonra, yarım limonun suyunu koyun ve karıştırdıktan sonra ateşten alın. Kavanozlara doldurun.
Afiyet Olsun