Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Ekim '08

 
Kategori
Futbol
 

Turuncu forma ve Kewell uğuru

Turuncu forma ve Kewell uğuru
 

Turuncu+Galatasaray+Kewell


G.Saray yönetiminin radikal bir kararla kulüp renklerinden farklı olarak tasarladığı turuncu formalar taraftarın beğenisini kazanmış ve G.Saray Store'larda en çok satan ürün olmuştu. Turuncu formayla sahaya çıktıkları ilk maçta Süper Kupa'yı kaldıran Galatasaraylı futbolcular, ligde Denizlispor, UEFA Kupası'nda Bellinzona ve son olarak deplasmanda Kocaelispor, kendi sahasında Konya ve Trabzonspor karşılaşmalarında galibiyete bu formalarla ulaşınca; yönetime, "Bu formalar uğurlu geldi. Bütün sezon turuncu formalarla oynayalım" mesajı gönderdiler.

Galatasaray bu yıl Turuncu renkli formasıyla oynadığı tüm maçları kazandı. Kaybettiği bursa maçında, hem turuncu forması, hem de Kewell yoktu. Futbolda bu şekilde bazı objelerin veya renklerin uğur getirdiğine, bazılarının ise uğursuz olduğuna inanılır. Nitekim G.Saray'ın, 03-04'te giydiği mavi formalar, başarısız sonuçlar sonrasında gözden düşmüş ve bir daha kullanılmamıştı. Şu ana kadar yapılan resmi maç istatistikleri, turuncu formanın ve Kewell’in Galatasaray için uğurlu olduğuna işaret ediyor.

Renk bilimine göre; Turuncu: Teşvik, Yaratıcılık, Cazibe, Uyum Yeteneği Genel anlamda: Cesaretlendirme, konsantre olma kabiliyetini güçlendirme dikkat çekme, uyum yeteneği, stimülasyon ve teşvik etme yeteneğini temsil eder.

Kişilik: Turuncu insanlar aktivite ve düşünceyi birleştirirler. Yaratıcı, zeki ve ayrıca artistiktirler. Uyum yetenekleri ve konsantre alabilme kabiliyetleri sayesinde yaptıkları işte başarılı olurlar. Güç, pozitiflik, hırs ve macera duygusu taşırlar. Bu özellikleri ile etrafındakileri çekerler ve cesaretlendirirler.

Ansiklopedik bilgi olarak, Turuncu rengi kırmızı ve sarı arasında, dalgaboyu 620–585 nanometre civarında olan bir renktir. Aynı zamanda bu renk yaratıcı ve girişken insanların rengidir.

Bu rengin daha ne kadar Galatasaray’a uğur getireceğini kimse bilemez, ancak bilinen bir şey var ki, atılan gollerden sonra bile çoşkuyla sevinemeyen Skibbe’nin, turuncu’dan çok mora yakın olduğu. Ondan başka hiçbir Avrupalı hoca, hatta bir çok türk teknik direktörü bile bu durumda yerinde bir dakika bile durmaz istifa ederdi. Yönetimin neden onun gibi kariyeri sıfır bir hocayı takımın başına getirdiği şimdi daha iyi anlaşılıyor. Sırtına vur, yardımcılarını al gıkını çıkarmaz. Her yönetimin aradığı ideal hoca tipi.

 
Toplam blog
: 61
: 2135
Kayıt tarihi
: 24.09.08
 
 

İstanbulda yaşıyorum, bir kamu kurumunda memur olarak çalışıyorum. Kitap okumayı, satranç oynamayı, ..