Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Mart '11

 
Kategori
Mizah
 

Tüsiad hayırdır?

Tüsiad hayırdır?
 

tüsiad hedefte


Ne oldu bir sıkıntı mı var? Sizde mi rehavete kapıldınız bu rehavet döneminde. Cumhuriyet ilkelerinin hiçe sayılmaya başlandığı açılım adına, ağzı olanın konuştuğu bir ortamda utanmadan sıkılmadan böyle bir öneri sunabiliyorsanız size denecek söz bulamıyorum kendi düşen ağlamaz, sonuçlarına da katlanırsınız. 

En çarpıcı tepkiyi MHP grup başkan vekili Oktay Vural gösterdi. DEĞİŞTİRİLEMEZ diyerek noktayı koydu. Birinci madde: Türkiye Devleti bir cumhuriyettir. Bu madde haricinde bütün maddeler değiştirilebilir deme cesaretini gösterebilmişlerdir. Sözü edilen 2, 3, 4 maddelerinin kaldırılabileceği Tüsiad tarafından açıklandı ve tartışmaya açıldı. Yani tuzak medya aracılığı ile servis edildi. Şeffaf ülkeyiz ya!. Doğru yatak odalarımız bile şeffaf artık. Tartışmaya yazmaya çizmeye başladık bile daha doğrusu yazmak ve tartışmak zorunda bırakıldık. İlk dört madde aşağıda. 

Gözümüze çarpan tuzak madde 4. maddedeki 1, 2, 3, maddeler değiştirilemez değiştirilmesi teklif dahi edilemez. Yani? Yanisi şu 4. madde kalkarsa önümüzdeki süreçte 1. madeninde tartışılır hale getirilmesinin önü açılacaktır. 

MADDE 1. – Türkiye Devleti bir Cumhuriyettir.

MADDE 2. – Türkiye Cumhuriyeti, toplumun huzuru, millî dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan, demokratik, lâik ve sosyal bir hukuk Devletidir.

MADDE 3. – Türkiye Devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür. Dili Türkçedir. 

Bayrağı, şekli kanununda belirtilen, beyaz ay yıldızlı al bayraktır. 

Millî marşı “İstiklal Marşı”dır. 

Başkenti Ankara’dır.

MADDE 4. – Anayasanın 1 inci maddesindeki Devletin şeklinin Cumhuriyet olduğu hakkındaki hüküm ile, 2 nci maddesindeki Cumhuriyetin nitelikleri ve 3 üncü maddesi hükümleri değiştirilemez ve değiştirilmesi teklif edilemez.  

Bu konuda üzerine daha fazla şeyler çok yazılıp çizilecek ve belki de bu tüsiad üyeleri bunun faturasını ödemelidir soruşturma başlatılmalıdır. Devlet bunu yapmazsa, birileri tarafından illegal olarak saldırılara maruz kalabilirler, böyle bir durumda kendiliğinden ortaya çıkmıştır. Bakla ağızdan çıkmıştır. Tüsiad neyin hesabını yapmaktadır? Kaldı ki 3 madde dışındaki bütün maddelerin değiştirilmesi meşru hale mi getirilmeye çalışılıyor. Mesela Türlüğün tanımının yapıldığı 60. madde ne olacak? Ölümü gösterip toplumu sıtmaya razı etme durumları. Hukukçuları da bu 3-4 madde dışındaki değiştirilmesinde sakıncalar olan maddelerin dökümünü kamuoyuna açıklamalarını beklerim. Ben hukukçu değilim ama iş başa düşerse Anayasanın bütün maddelerini de hatim eder listeyi çıkarırım. http://htorlak.blogcu.com/karsilastirmali-anayasa-paketi/8543693 

Ey Tüsiad Milleti isyan ettirmeyin haddinizi bilin. 

 
Toplam blog
: 181
: 1067
Kayıt tarihi
: 07.03.08
 
 

1957 Eskişehir doğumlu, Esk.A.Ü İşletme, İşbankası emeklisi, İstanbul Büyükçekmece de yaşayan, ST..