Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Aralık '07

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Tutku ve utku...

Tutku ve utku...
 

Günün yemeği: Tutku çorbası, Utku kebap, salata ve yoğurt
Günün kız adı : Tutku
Günün erkek adı : Utku

Tutku çorbası :
İstekler ve beğeniler kısık ateşte ve hafif hafif çevrilerek alt üst edilir... Bir tatlı kaşığı naz-niyaz, bir tutam göz süzüş eklenir... Haşlayarak süzgeçte bıraktığımız güzel söz öbekleri serpilir... Arada bir karıştırılarak istekler pembeleşene kadar kavrulur... Beğenilerin kokusu ortamı sarmaya başladığında içine bir miktar kırmızı şarap çok yakışır... Önceden haşladığınız ve bir kenarda beklettiğiniz öpüş-kokuş azar azar ilave edilir... Çorba kaynamaya başladığında açılacak güzel bir müzik eşliğinde pişirirseniz daha bir lezzetli olur... Tam bu noktada eklenecek arzu miktarı maksimum lezzete ulaşmada önemlidir... Bu noktadan sonra yavaş yavaş ateşi hızlandırmak gerekir... Hiç bırakmadan karıştırmaya devam etmeli yoksa dibi tutar... 15 dakika harlı ateşte kaynattığımız çorba ateş hiç kısılmadan kaynarken servis edilir ve afiyetle yenir...
(Meraklısına not : Bu çorbayı yapmadan önce pişene kadar başından ayrılmamak gerektiğinden ciddi bir zaman ayırmak gerekir...)

Utku kebap :
Uzun süre önce sipariş verdiğiniz ve sabırla beklediğiniz kebap malzemeniz elinize ulaştığında önce ne yapacağınızı bilemez durumda malzemelere bakıp nerden başlayacağınızı bilemezsiniz... Ama telaş etmeyin... O kadar uzun süre istediniz ve öyle çok beklediniz ki bu kebabı yemeyi, bundan vazgeçecek değilsiniz... Yapmayı bildiğiniz ve tadını sevdiğiniz bir yemek vardır... Tutku çorbası... Aynı malzemeleri kullanarak kebabı yapmaya başlarsınız... Yaparsınız da... Ğüzel olur... Yenilesidir... Ama kokusu ne kadar benzese de tadı asla aynı değildir... Üstelik tadından önce bunca bekledikten sonra ortaya bir yemek çıkartabilmiş olmak mutlu eder sizi... Sıcak servis gerektirmez... Afiyet olsun...
(Meraklısına not : Bu kebap türü için genel kurallar konulamaz... Kullanılan malzemeye göre tadı ve görüntüsü değişir... Her seferinde aynı tadı tutturma garantisi olmadığı gibi ortaya çıkan yemeğin tadı hiç te beklediğinize değecek lezzette olmayabilir... Risk faktörü yüksektir... )


Saatli maarif takvimlerindeki günün yemeği, günün kız ismi, günün erkek ismi satırları olurdu... Önemliydi saatli maarif takvimi o zamanlar ki zamanlarda... Bugünün kız ismi tutku, erkek ismi utku olsun... Yada tam tersi... farketmez... Aslolan tutkuyla utkuyu iyi ayırt etmek... Karıştırılması çok muhtemel kokuları çok benzer, yazılışlarında sadece tek bir harf farkı olan ancak yaşanmışlıkta akla kara kadar farklı şeyler anlatan iki kavramdır bunlar... Dedim derken de düşündüm... Tutkunun içinde utku, utkunun içinde de bir miktar tutku yok mudur?... Vardır diye de kendim yanıtladım... Ama hedefleri farklıdır... Tutkunun içinde ki utku... Tutkuya ulaşıldığında duyulan utkudur... Utku içinde ki tutku ise utkuya duyulan tutku... O yüzden karıştırılması çok muhtemeldir... Ama unutulmamalıdır... Biri çorba biri kebap... Afiyet olsun...

 
Toplam blog
: 40
: 657
Kayıt tarihi
: 14.11.07
 
 

49 yaşındayım.. Kamuda memur olarak çalışıyorum. Aynı zamanda amatör bir tiyatro ekibiyle 18 yıld..