Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Temmuz '08

 
Kategori
Sinema
 

Tutkulu, iri kıyım ve biraz da sakar (Kung-Fu Panda)

Tutkulu, iri kıyım ve biraz da sakar (Kung-Fu Panda)
 

Resim: http://www.kungfupanda.com/


Her gün kendini sıradan biriymiş gibi hisseden birinin değişen duygularını, düşüncelerini, hareketlerini anlatan sevimli bir animasyon “Kung-Fu Panda”.

Bir şeyi özel yapmak için önce onun özel olduğuna inanmak gerek. Bu anlayışla yola çıkılan ve Çin’deki hayvanların en tembeli olan pandadan barış vadisine barışı getirecek bir Ejderha Savaşçısı meydana getirme sürecini eğlenceli, komik ve sevimli bir görsellikle anlatan bir film. Her yaştan izleyiciye hitap edecek şekilde hazırlanmış olan bu filmde herkes kendinden bir bölüm bir parça bir an mutlaka hissedecektir diye düşünüyorum.

Eğitimde bir kuraldır; eğitirsen ve geliştirirsen ve inanmasını sağlarsan istediğin sonuca ulaşabilirsin. Sıfırdan başlamak deyimi vardır lügatimizde. Önce anlatıp gösterip eğitmek, sonra kendini geliştirmesine yardımcı olmak ve sonunda öğrendiklerinin işe yarar şeyler olduğunu kabullenmesine yardımda bulunmak kuralın uzun açıklamasıdır. Bu dünyada hepimizin yeri bellidir değil mi? Yerimizi değiştirmek için ne kadar çaba sarf edebiliriz? Kişiden kişiye göre değişebilir bu soruların cevapları…

Bu animasyon kung-fu filmleri arasında önemli bir yere sahip olacak. Çünkü; bundan önceki kung-fu filmlerinde dövüş stillerini insanlar maymun gibi hareket ederek maymun stili, kollarını yılan gibi hareket ettirerek yılan stili, kaplan gibi hareket ederek kaplan pençesi stili dövüş koreografileri gerçekleştiriliyorlardı. Bu filmde ise bu dövüş stilleri bizzat hayvanların kendileri tarafından sergileniyor. Bu da bir ayrıntı olsa gerek…

***

Bir ağacın bahar gelmeden çiçek açmasını sağlayamazsınız. Ve zamanı gelmeden meyve vermesini sağlayamazsınız. Ama kontrol edebileceğiniz şeylerde vardır. Mesela ağacı sallarsanız meyvenin düşme zamanını kontrol edebilirsiniz. Ve tohumu nereye dikeceğinizi kontrol edebilirsiniz. Ama ne yaparsanız yapın o tohum sonunda ne ise o olacak. Belki siz, biz, ben, o şeftali tohumundan elma ya da portakal isteyebiliriz ama bu bir şeftali tohumu ise ağacı da şeftali ağacı olacak.
“Filmin içinde geçen bir konuşmadan esinlenilmiştir.”

***

Konusu
Tutkulu, iri kıyım ve biraz da sakar bir panda olan Po (Jack Black), yaşadığı çevredeki en fanatik kung fu hayranıdır. Ancak ailesine ait makarna restoranında çalışır ve sürekli tıkınırken bu spora pek yatkın sayılmaz. Hiç beklemediği bir anda eski bir kehanetin gereğini yerine getirmek için görevlendirilince Po’nun hayalleri gerçeğe dönüşür. O artık idolleri olarak gördüğü efsanevi Öfkeli Beşlinin yanında kung fu dünyasına katılmıştır. Kung fu masterı Shifu’nun liderliği altında Öfkeli Beşlinin beş üyesi Kaplan, Turna, Mantis, Engerek Yılanı ve Maymun ile yan yana dövüşme fırsatını bulmuştur.

Ancak çok tehlikeli ve intikam duygularıyla dopdolu kar leoparı Tai Lung’un cezaevinden kaçarak önlerine çıkması üzerine Barış Vadisi halkını yaklaşan tehlikeye karşı savunmak Po’ya kalacaktır. Bir kung fu ustası olma hayalleri gerçeğe dönüşebilecek midir? Aldığı göreve yüreğini koyan Po, çıktığı bu büyük macerada zaafları olarak gördüklerinin aslında kendisi için birer güç kaynağı olduğunu fark edecek ve kısa zamanda unutulmaz bir kahramana dönüşecek midir?

Filmin Sitesi:
http://www.kungfupanda.com/

***

Sevgiyle ve saygıyla sağlıklı ve mutlu yaşayın. Sinemadan ve cennet vatan Türkiye’mizin güzelliklerinden uzak kalmayın…

 
Toplam blog
: 55
: 3379
Kayıt tarihi
: 14.05.07
 
 

'Hayat nefes alınan anlardan ibaret değildir. Hayat nefesin kesildiği anlardan ibarettir.' Haya..