Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Ekim '17

 
Kategori
TV Programları
 

Tutsak Kan Kaybetmeye Devam Ediyor!

Tutsak Kan Kaybetmeye Devam Ediyor!
 

Kanal D'nin Meryem dışında yayında olan dizileri konusunda yaşadığı sıkıntıdan daha önce de bahsetmiştim. Son olarak Sevda'nın Bahçesi dizisinin kötü reytingleri ile hayal kırıklığı yaşayan Kanal D, pazartesi akşamı başlayan yeni dizisi Siyah Beyaz Aşk'tan da istediğini bulamadı. Tüm bunlar sürerken yeni bir sıkıntı da Tutsak dizisiyle geldi.

Kanalın salı günü yayına verdiği ve birçok yapımla yarışmak zorunda kalan Tutsak bir türlü isteneni veremiyor. Eşkiya Dünyaya Hükümdar Olmaz, Dolunay, Klavye Delikanlıları gibi rakiplere karşı mücadele eden Tutsak ne uzalan ne kısalan durumu ile kanalını tedirgin ediyor. Dizinin salı akşamı yayınlanan son bölümü TOTAL grubunda 3.69 reyting ile 10., AB grubunda 3.75 reyting ile 6., ABC grubunda 4.41 reyting ile 6.oldu.

Farkındaysanız dizinin AB ve ABC grubundaki reytingleri çok da kötü değil. Ama kanalların TOTAL grubunu ciddiye aldığını hesaba kattığımız bu tablo bir anda siyaha dönüyor. Dizinin bir diğer sıkıntısı da, özellikle sosyal medyadaki etkinliklerde ortalamanın altında kalması oldu. Rakiplerinin izleyici kitlesi ve sosyal medya etkinliği çok daha yüksek seviyelerde olduğundan Tutsak dizisinin gerilerde kaldığını söyleyebiliriz.

Bu rakiplere haftaya Fox'ta başlayacak olan Kadın ve Star'da başlayacak olan Ufak Tefek Cinayetler dizilerini eklediğimizde olay daha şenlikli hale geliyor.

Yani işin özü, Kanal D'nin genel reyting sorunu Tutsak ile devam ediyor.

Pazartesi günü Siyah Beyaz Aşk, salı günü Tutsak, perşembe günü Ver Elini Aşk ve pazar günü Çocuklar Duymasın dizilerinin reyting konusunda ya belli bir seviyenin altında olduğunu ya da iyi olan reytinglerinin aniden düşüş yaşadığını bildiğimiz Kanal D'nin yeni arayışlar içerisinde olduğu biliniyor. Pazartesi'deki reyting performansı beğenilmeyip İsimsizler'in cumartesi gününde ne yapacağı bilmek kolay değil onu da unutmayalım tabi.

Tutsak dizisinin bilinirliğini ve izlenirliğini arttırması şart. Yoksa dizi tarihinde iz bırakması çok mümkün olmayacak.

Kanal D'ye bol şans diliyorum. Bu kadar fazla dizi siparişinin sonunda bu tür bir çaresizlik yaşamak kaçınılmazdı zaten. Ama biraz erken oldu sanki.

 

Anıl Koldaş

twitter.com/koldasanil

koldasanil@gmail.com

 
Toplam blog
: 670
: 3634
Kayıt tarihi
: 11.02.13
 
 

Balıkesir Üniversitesi Sosyoloji Bölümü mezunuyum. Koyu Fenerbahçeli, Ankara aşığı olup; anlataca..