Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Kasım '21

 
Kategori
İlişkiler
 

Tutulma Kararı: Aşkta Seni Seç

Hazır bu hafta yüzyılın en uzunlarından bir tutulma olup etkileri derin derin bizi saracakken ilişkilere dair duruma el atalım hemen. Derler ki bol tutulmalı yeniaylı bu dönemde neye karar verirsen 2022 aslında ona hizmet edecek ya da öyle ilerleyeceksin. O halde belki bugünlerde biraz durup kendimize ilişkilerde yeni bir benlik yaratma zamanı gelmiştir. Bunu yapmazsak bugün geçmişten getirdiğimiz halimizi geleceğe taşıyor olabiliriz, iyi ya da kötü.
Hani gezegensel hareketlerde bırakmalar, kopmalar ve başlangıçlar söz konusu oluyor ya, işte kendimizde neleri bırakmak, hangi güdü ve düşüncelerimizden kopmak istiyoruz ve hangi benliğimizle yeni zamana başlamak istiyoruz buna karar verebiliriz mesela. 
Bu tür durumlarda aklımıza hemen mevcut kronik flörtlerimizden vazgeçmemiz gerektiği geliyor ve ona henüz kendimizi hazır hissetmiyoruz. Bir kere konuyu şu an aklınızda olan veya sizi karıştıran olay ve kişilere yormayın. Vazgeçmeler, başlamalar ya da değişimler sizin özünüze ilişkindir ve öz değişince değişenler kişinin kendi doğru dengesiyle vardığı sonuçlardır.
Bence yeni dönemde artık ilişkiler konusunda aşırıya kaçan anlayışlı olma modelinden, anlam yükleme modelinden vazgeçip gözümüzün gördüğüyle beynimizin analitik düşünüp karar verebildiği benliğe geçebiliriz. İnsanları anlayabilir, empati kurabilir ve muhteşem bir insan olabiliriz ama ilişkilerde gerçekler açık ve düzdür, eşeleyip anlamaya çalıştığınız şeyler size hata yaptırır, bu eşelemelerden vazgeçebiliriz ay tutulmadan hemen evvel.
Konunun bizimle ilgili olduğuna dair “üzerime alınırım” modelinden zinhar uzak durmaya karar vermeliyiz mesela. Konu ne onunla ne bizimle ilgilidir aslında, tanışırsın olur ya da olmaz, sevgili olursun olur ya da olmaz. Seni istemediği, seni anlamadığı, yanlış anladığı gibi konular yaratıp bu konuları da “üzerine alınmanın” anlamı yok yani. Olmayan ve olan şeyler için payına bakmayı bilmeli ama meselenin tüm sorumluluğunu ve can sıkıcılığını üzerine alınmayı ve altında kalmayı bırakmak için doğru bir zamandayız dostlar.
Zaman denen şey çok kıymetli, neye ne kadar zaman ayıracağını bilebilecek beyin var hepimizde inanın. Bu yüzden hazır ayı tutup bırakacaklar, ondan hemen önce bu güçlü beynimizle eşleşme zamanıdır. Buradan sonra beklemenin ya da harekete geçmenin, vazgeçmenin ya da sabretmenin zamanlarını ölçebilme ve kararlarını verebilme yetimizi şöyle kucaklayıp atlayalım ay ortaya çıkınca derim ben. Ne istediğini bilmeyen adamları bekleyen kadınlar, şıpsevdi roller kesen kadınların şıpı olmaya çalışan erkekler ve sevgi-değer kazanmak için kendine hoyrat davranan tüm ruhlar bütün bunlar için ayıracağınız zamana bakabilmeyi ve ölçebilmeyi seçin derim.
Bir kere kime neye zaman veriyor olursanız olun, tüm eylem ve eylemlerinize dair zamanlar aslında kalbine verilmiş olsun. Kalbin seviyorsa onun sevmesine, üzülüyorsa hüznüne, kırılmışsa kırgınlığı yaşamasına, beklemek istiyorsa beklemesine müsaade edin ama ona öyle değer verin ki bunların zamanları kalbi yormayacak kadar olsun.
Hep derim kendinizi heder ettiğiniz yerden keder çıkar, kazanç değil.
Başkalarına emek vermekte üzerimize yok, kendimize sıra gelince zamanın olmadığı gibi. Oysaki belki de bugünlerde bir öğrenci gibi oturup bir deftere vazgeçmek istediklerini yazabilir, kararlarını yazabilir ve kendine arzu ettiğin “sen”i özetleyebilirsin. Bunu ritüel gibi düşünmene de gerek yok, insanız oturup yazarak duruma bakmak ruhumuzda var. 
Ayı tutup salacaklarmış, sen de bırakman gereken huylarını tutup at ve kendini doğru bir benlikle geleceğe sal derim ben.
Sevgiler.
 
Betül Yergök 
İnstagram: @betulyergok
Youtube: @mentalizasyon
 
 
Toplam blog
: 162
: 74
Kayıt tarihi
: 07.08.18
 
 

Parapsikoloji Uygulayıcısı Mentalist Betül Yergök, uzun yıllar çalışmalarının ardından Mentalizasyo..