Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Aralık '07

 
Kategori
Kitap
 

Tutunuş

Tutunuş
 

http://kitap.antoloji.com/media/zkitap/k/36/36234_k_7739.jpg


Aldatılan kadının hikayesi anlatılmıştır hep, peki aldatılan erkeğin hikayesi?

Halim Bahadır, ‘Tutunuş’ta aldatılan erkeğin hislerini, düşüncelerini, öfkesini, erkek ‘ego’sunu hiçe sayan romanında, aldatılan erkeğin yaşadıklarını bir solukta anlatıyor umursamadan.

Bu güne kadar anlatılmamış, anlatılamamış bir hikaye; “Aldatılan Erkeğin Dünyasına Soluksuz Bir Yolculuk” anlatılıyor Tutunuş’ta.

Sevdiği genç ve güzel karısı tarafından aldatılan erkek, inanılmaz bir kaosun içinde bulur kendini. Duygu dünyası paramparça olur, şaşkına döner, öfkelenir, herkesten gizlediği gözyaşları sel gibi akar, kendisine dahi söyleyemediği gerçekle yüzleşmek zorundadır artık erkek !

Nasıl davranır erkek böyle bir durumda, karısına mı, kendisine mi, öteki erkeğe mi, hayata mı kızar?

Kadınların aldatılma hikayelerini yazdık, okuduk yıllarca. Kadın yazarlar da erkek yazarlar da aldatılan erkeğin hikayesini kaleme alamadı, alamadı. Taaki Halim Bahadır’ın kaleminden ‘Tutunuş’ şaheseri oluşturulana kadar.

Erkeğin içindeki çıkmaz sokaklarda geziniyor Halim Bahadır, bir yazarın umursamazlığıyla ve erkeğin iç dünyasında anlatılmadık küçük bir giz dahi kalmayana dek devam ediyor serüven. Ne hissedilmişse, ne yaşanmışsa ortalıkta…

Toplumun dayattığı erkek imajına karşı entelektüel bir yaşam bakışıyla hayata bakan roman kahramanı hayata yeniden tutunabilmek için ne yapmalıdır? Ne yapabilir?

Aldatılan erkeğin yaşayan bir vesikasıdır, aynasıdır ‘Tutunuş’.

Murat AYDEMİR



 
Toplam blog
: 127
: 902
Kayıt tarihi
: 06.12.07
 
 

Gazeteciliğe az çok bulaşmış, memleket meselelerini ve dünya gündemini takip eden, okuyan yazan b..