Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Ekim '07

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Tüühh yeşil yandı yine!

Tüühh yeşil yandı yine!
 

Arabanın arka tarafında oturan kız çocuğu, düşünceleriyle beraber yolculuk etmektedir. Bilemez ki o yaşında, hayatı boyunca yol arkadaşının bu düşünceler olacağını. Kaldırımdaki çocuğa takılır gözü, kendi yaşlarındadır, babasının elinden tutmuş yürümekte bir yandan da ağlamaktadır. Kimbilir ne oldu acaba diye düşünür? Belki de kız şımarıktır, evet evet öyle bir tipi var kızın, tam şımarık kız çocuğu işte. Kırmızı ışıkta durunca önce yandaki arabanın logosuna takılır gözü, renkleri ne de güzeldir. Cıvıl cıvıl, rengarenk. Sonra hemen arkasındaki arabada yaşlı teyzeyi görür, arkada oturan. Ona gülümsemiştir, hoşuna gider bi anda el sallar teyzeye. Tüühh yeşil yandı!!

Yol kenarındaki köpekler, en çok onlar sayesinde eğlenir yolda. Hele bi de arabanın peşinde koşuyorlarsa, heyecanlanır. Köpeğin arabaya yetişmesini ister bir taraftan, diğer taraftan da yok der, korkar. Kapıyı ya annesi ya da babası açar belli yaşa kadar. Kendi açtığında büyümüştür artık. Hatta o kadar büyür ki, yolda platonik aşkımı görür müyüm acaba diye düşünmeye başlar. Yine arka koltuktadır, ehliyeti bir an önce almak gerekir.

Ehh ehliyeti almıştır. Parasını kazanmış, kendi arabasını almıştır. Artık şoför koltuğundadır. Araba sürmenin keyfine varırken, özgürlüğünü ilan eder. İlk başta trafikte problem yaşasa da geçmiştir. Zaten milletin kafasındaki imajı kendi mi kaldıracaktır: "hıh işte kadın sürücü!" duyar ama umursamaz. Sadece trafik kurallarına uyar. Trafik magandalarının hedefi bile olabilir. Bayansın, ne o öyle kısa etekle arabaya binmişsin bi de! Olacak iş mi! Yandaki minibüsün neden üstüne geldiğini anlamazsın önce, sonra çakarsın durumu. Bir ustalıkla halledersin yine de. Ne yoldaki köpekler, ne de arabaların üstündeki amblemlere takılır gözün. Trafik yeter de artar bile ..

Sonra oohh ne rahatmış şoför yanı. Artık keyif sürme zamanıdır. Eşin kullanır arabayı, kendini her anlamda güvende hissedersin. Sivri topukluları bile gönül rahatlığıyla giyebilirsin. Trafiğe takılmadan edemesen de kontrol sende değildir. Bazen belki mudahalede bulunabilirsin ama çoğu zaman buna da gerek kalmaz. Yanındaki, arabayı ilk defa seni evden aldığında nasıl kullanıyorsa hayatı boyunca öyle kullanacaktır, değiştiremezsin onu. Baştan öyle kabul etmişsindir, etmişsinizdir birbirinizi. Bir süre sonra bebekle beraber yine arkadasındır. Sarıp sarmalarsın bebeğini. Herşeyden korkar, herşeye ağlar ama bişey olduğunda kaplan kesilirsin. Annesindir artık. Gözün çocuklarından başka hiçbirşeyi görmez. Herşeye mülayim gözle bakarsın. Çocuklarını büyütme sürecini yaşarken, kah yine arabayı kullanan olursun kah yan tarafta eşinin yanında..

Artık yaş kemale ermiş derler.. belki torun torba da olmuştur hani. Çocukların seni gezdirme zamanı gelmiştir. Yormazsın kendini. Bu sefer o yolları, arkada torunlarınla oynarken ya da onlar kucağında uyurken katedersin. Yaşadıkların, yüz hatlarına, çizgilerine yazılmıştır. Belli eder kendini. O çizgileri de seversin. Gençleri izlersin; tartışanları, elele tutuşanları görür, tebessüm edersin. Yola devam ederken yine yandaki arabaya takılır gözün. Yine sen gibi arka koltukta oturan küçük tatlı kıza gülümsersin. O da, bi anda el sallar sana. Kim olduğunu bilmese de sevgisini sunar. Tüüh yeşil yandı yine!!!...

 
Toplam blog
: 71
: 2134
Kayıt tarihi
: 11.03.07
 
 

1979 doğumluyum. Severek ve isteyerek girdiğim tıp fakültesini bitirdikten sonra veterinerlik de oku..