Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Nisan '12

 
Kategori
Güncel
 

Tuvalet temalı restoran

Tuvalet temalı restoran
 

BÖYLESİNİ ANCAK ONLAR YAPAR,BİZ TAKLİT EDERİZ..


Muhteşem insanlar degiller belki ama muhteşem beyinler;  böyle bir düşünceyi, fikri, sıradışılıgı, barındalar beyinler takdir edilmeli... Böyle bir restuarant ta yemek yenir miyi degil, bunu düşünüp hayata gecirme cesaretini gösteren toplum ve ülkeler kalkınırken biz türkler de taklitlerimizle bir yerlere gelmeye çalısıyoruz..   

İnsanları geliştiren kurumlar, şahıslar olmadıgı sürece  acun gibi showmen ler,ekranları çok iyi kullanan (millet için degil kendi çıkarları için) yurt dısındaki o dahi fikirleri olan insanlardan kopya ederek türkiye ye yetenek sizsiniz ve survıvor gibi alıntı programlarla kendilerine rant saglarlar..Bizler de, tv karşısına çoluk çocuk geçip izler, hatta taraf tutarız.. Onlara prim veririz hatta ve hatta çok iyi ve geliştirici programmış gibi sms atıp  para harcarız.. Sanki milli maç izliyoruz.. O tip programları izlerken hiç düşünürmüyüz acaba gerçek yetenek kim, orda yarışanlar mı, program sunucusumu, biz tv başındakiler mi?  

Türkiye de meyve veren agaç sürekli taşlanır.. Kendi milletimiz, bizim yani  ülkemizin kalkınmasını istemiyor ki, ABD ve dış ülkeler istesin.. 

Ülkemiz,  tarihinin en iyi ekonomosine sahipken, en iyi kanunları uygulamayı çalısırken, okulları bitiren binlerce gence yeni iş imkanları sunmak için gelecege yatırım yapan, tarihe adları kara lekelerle gecen isimlere yıllar sonra hesap sorma gücünü bulan, çete-örgüt-mafya üçlüsünü her nerde olursa olsun, her kim olursa olsun bitiren yada bitirmeye çalışan, geçmişde baskalarının yaşattıgı, hem siyasi, hem ekonomık, hem sosyal zorluklardan bizleri kurtarmak için RADİKAL, kararlar almak zorunda kalan ve bu kararlar alınırken geçmişin kirini  sert bir keseyle atacak olan  milleti, bu kirden kurtulmaması için elinden geleni yapan birtakım dış güçleri arkasına alan fakat aldıgını göstermemek için sürekli şamata yaparak akılları karıştırmaya çalışan dogruları her geçen gün gören millete bu dogruları göstermemek için ezan okunurken susan, insanların maneviyatıyla oynayan / dalga geçen, sürekli açık aramaya çalısan,  yüzde  yirmilik kesim (bende dahıl) ve zaman zaman yolunu kaybeden, kuruluş esasından çoookk uzakda hareket eden, geçmişlerinin kemiklerini sızlatan şakşakcılar oldugu sürece biz bu yazıları yazmaya devam ederiz..  

Hepbirlikte bizleri geliştiren, önümüzü açan yada açmaya çalısan siyasi güçlere destegimizi vermez isek ve sadece alıskanlıklarımızı yada kulakdan dolma asılsız düşüncelerimizi degiştirmedigimiz sürece ve kim olursa olsun ülke için çalısan, her siyasi görüşün yanında olmaz isek, bir ömür boyu geliştirebileciğimiz en iyi strateji Çinden, Hindistandan, İngiltereden, Almanyadan gelen ürünleri ülkeye sokmamak için geliştirdigimiz strateji olur.. 

Yukardaki dekoru düşünen beyin türk beyninden çok cok ıleri bir beyin asla degil, ama tek farkımız tek yürek, tek beyin olamayaşımız yada oldurulmayaşımız.. Yurt dışından okudugum, gördüğüm teknolojik yazılar, videolar, fotograflar beni çok ama çok üzüyor ve sinirlendiriyor ki niye bizler yani atatürk ün bırakdıgı türk gençligi degilde, hiç bir savasda gögsünü sper etme cesaretini gösterememiş  ülkeler  yapıyor anlamıyorum / anlayamıyorum. 

Ey türk gençligi. Atatürk'ün bıraktıgı mirası degil de babalarınızın bırakdıgı fabrikalara, arsalara, gayrimenkullere sahip çıkmaya devam ederseniz, o var olan maddiyatınız bittiginde bir balık dahi tutamayacagınızı  ancak  babanız öldügünde yada imkanlarınız kayboldugunda anlayacaksınız.. Yarın sabah uyandıgınızda bügün, kendim için degil, ülkem ve milletim için ne yapabilirim diye sorun. 

Sizler ne zaman meyve veren agacı taşlamayı bırakıp, verdigi meyveleri yerken geçmişlerine fatiha okumayı ögrenirseniz işte o zaman  vatan için, millet için, şehitlerin kanıyla renk almış bayrak için, mücadele ettıgımızı tüm dünya görür ve her birimiz mark zeckenberg ve steve jobs lar  oluruz ..

Hiç bir sorunun 2 dogru cevabı olmaz dogru tekdir ve biz o tek olanı işaretleyerek engelleri geçmek sınavımızı başarıyla bitirmek zorundayız.. 

Zararın neresinden dönersen kardır.. Ben şahsım adına türk milletinden ve bu devletten özür diliyorum..Sizlerin dogrulugunu,  içinde bulundugum ataletten sıyrılarak, yaşadıgım toplumdan ve ailemden uzak kaldıgım bir sene içerisinde gördüm ve sizlere yürekden inanıyorum.                                                                                                                             

 
Toplam blog
: 10
: 468
Kayıt tarihi
: 27.03.12
 
 

Senin için yeniden varım oğlum....YIL  28/04/1977  biri gelip anne babamın kulağına oğlun oldu gö..