Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Kasım '19

 
Kategori
Güncel
 

TUVTÜRK, TÜRKTUV Farkı

Araç Muayenesi için randevu alacaksanız dikkatli olunuz. “TUVTÜRK randevu” işlemleri ücretsizdir.

Bunun dışında internette danışmanlık hizmeti adı altında faaliyet gösteren sizin adınıza banka kartı ödeme yoluyla randevu alan sitelere para kaptırmayın!

Aynı zamanda 850…numaralı telefonlarla da randevu ücretini faturaya yansıtarak alanlarda var. Maalesef insanların zaaflarından yararlanan bu kuruluşlar göz göre göre bizi söğüşlemeye devam ediyorlar. Kanunlar yetersiz olmalı ki bunlara “dur” diyen de yok. Vatandaş hakkını hukukunu yine kendi arayacak tabi bulabilirse.

Benim anlayamadığım nokta şudur. Çünkü bir türlü anlayamıyorum. Göz göre göre...  Arattırdığında İlk web adresi, seni güya hizmet amaçlı hemen hemen aynı adla genelde bir harf değişikliği veya uzantı değişikliği ile karşılıyorlar.

Banka gibi işlerde dikkatli oluyorsun ama alt tarafı bir randevu alacaksın TUVTÜRK ten. Bunun sahtesi olur mu? Yani kimin aklına gelir yahu. Şeytan bile istifa eder.

“Efendim hiç araç muayene ücreti parayla olur mu? Neden kafan basmıyor?” Diye sorabilirsiniz.

Ben de size “Sağlık sisteminin randevusu parayla oluyor, araç muayenesi neden olmasın?” derim. Değil mi?

Burada asıl sorgulanması gereken telefon numaraları ortada, web siteleri ortada. Kapatın yahu! İnsanların haksız yere para ödemesine nasıl razı oluyorsunuz?

Diğer taraftan araç muayene girişinde bulunan elektrik donanım eksiklikleriniz anında gidermek için orada bulunan seyyar tamircilere lütfen dikkat ediniz. Her an fren lambanızın biri yanmıyor diyerek sizden bozuk olmayan elektrik lambanızı değiştirerek paranızı alabilirler.

Araç muayene ücreti otomobiller için 279,00 tl. dir. Egzoz muayene ücreti ise 65,00 tl. Toplamda 344,00 tl 2019 yılı için ödeyerek herhangi bir aksaklık çıkmazsa işinizi görüyorsunuz.

Araç Muayene Ücreti 2020 yılı içinse 342,80 kuruş öngörülüyor-olacak. Egzoz muayene ücreti de 80,00 tl civarında olabilir.

Doğrusu asgari ücrete oranladığınızda iki yılda bir ödense de çok extra bir para miktarı bu. Asgari ücretin yaklaşık %17 sine geliyor. Bunun vergisi, yakıtı filan derken araç sahibi olmak gerçekten çok maliyet gerektiriyor.

Ben muayene ücretinde "egzoz muayenesinin" neden ayrıldığını anlamıyorum? Aynı kalem harcama altında olmasının ne sakıncası var. Egzoz ayrı muayene ayrı yapılıyor ama ikisi de aynı şey. O zaman motor muayenesi ve kaporta muayenesi de ayrılsın. Elektrik aksamı filan?

Sonuç. Sonuç berbat. Her şey ortada. Muayene için ödediğimiz para gerçekten lüx. Bunun yanında birde dolandırıcılarla uğraş. Numaralar ortada. Web siteleri de ortada. Kanunlar yetersiz ise çıkar kanununu. Vatandaşını koru. Hizmet et. Değil mi?

 

 
Toplam blog
: 144
: 899
Kayıt tarihi
: 06.02.07
 
 

Gazete ve kitaplara hep tersten göz atar, daha sonra okumaya başlarım. Bu özelliğim devrik cümlel..