Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Mayıs '10

 
Kategori
Kültür - Sanat
 

TÜYAP Diyarbakır'la, Diyarbakır TÜYAP'la tanıştı

TÜYAP Diyarbakır'la, Diyarbakır TÜYAP'la tanıştı
 

TÜYAP Diyarbakır'ın Açılış Kordelası Böyle Kesildi


Diyarbakır Eğitim 2010'un da kapsamda olduğu TÜYAP Kitap Fuarı, 18 Mayıs- 23 Mayıs tarihleri arasında 10.30 ile 19.30 saatleri arsında kitap kurtlarıyla kucaklaşacak.

Diyarbakır Valiliği, Büyükşehşir Belediyesi ve Diyarbakır Ticaret Odası’nın desteklediği Fuara şehir merkezinden “Diyarbakır Fuar ve Kongre Merkezi”ne her yarım saatte bir servis araçları ücretsiz taşımacılık yapacak. Farklı standlarda farklı yazarların kitaplarını imzalayacakları imza günleri ya da saatlerinin düzenlendiği fuarda sanat içerikli resim, fotoğraf , karikatür ve grafik sergileri de yer almakta.

“Kitabın Yolculuğu”unda sergilenen eserler arasında İstanbul’da. İzmir’de, Beyrut’ta, Kahire’de, Kudüs’te, Selanik ve Mardin’de basılmış değişik kitaplar Turkuaz Sahaf’ın katkılarıyle sergilenmekte.

“Yazının Kadim Coğrafyasına Yolculuk"…Diyarbakır Kitap Fuarı’nda ayrıca “Eğitim Standları" da yer aldı.

Diyarbakır Yenişehir Anadolu Güzel Sanatlar ve Spor Okulu resim bölümü standında, yıl içinde yaptıklar resim çalışmalarından örneklerle, okullarına yapılacak başvurunun nasıl, ne zaman ve nereden yapılacağı ile ilgili bilgi formlarının sergilendiği görüldü. Hem de sanatın ve sporun nüvelerinin sağlam atıldığı bu okulların ülkeye umut ışığı saçtığı güvencesini vererek.

Özel okullar da stand açtı.

Özel Seçkin Fırat İlköğretim Okulu’nun standı bulunduğu yer itibarıyla da olsa çok ilgi gördü. Bu yıl da MAFETYA’da geçen yılki gibi “Bölge Dereceleri”ni kimseye kaptırmadıklarını belirten stand sorumluları öğretmenlerden Esra İNAL ile Cemal Bilge KAPÇAK: Okullarının her yıl SBS’de % 100 kazanma ve yerleştirme başarısını göstermekte olduklarını söylediler. Okulun Kurucu Müdürü Abdurrahim Yıldız ise: Söylenenleri doğrulayarak; Okulumuz gerek vizyonu, gerekse misyonuyla ”Eğitimin öğretime paralel gittiği kurum” sloganını şiar etmiştir. Dedi.

İlgi gören standlardan biri de Diyarbakır Antik Sanat Galerisi ve Galeri sahibi, sanat eğitimcisi, ressam Melik BEDİRHANOĞLU ile Rehim AGALİYEV'in resim sergisi oldu. Fuarın hemen çıkışında yer alan; fuarı dolaşıp yorgunluktan bitap düşmüş olmalarına rağmen stand gezilmeden çıkış yapamayanlarla dolup taşmakta.

Hafta boyunca yüzbinlerin dolacacağı TÜYAP kitap ve eğitim fuarı Diyarnbakır'ın, Diyarbakırlıların ve komşu il, ilçelerdeki vatandaşların yüreğine su serpti.

Bu tür kültür ve sanat etkinliklerinin sürekliliği dileğimizdir.

Diyarbakırlıların ve çevresinden bu fuara katılanların duyduğu sevinci ve memnuniyeti herkes görmeliydi. Diyarbakır kan revanla anılmak istemiyor artık. Anılacaksa eğer; o da kendisinin de kabul ettiği medeniyetlerin beşiği olma özlliğine denk bu tür güzelliklerle anılmalı.

 
Toplam blog
: 78
: 1725
Kayıt tarihi
: 07.05.07
 
 

1947 yılında Mazıdağı'nda doğdu. İstanbul İlköğretmen Okulu'ndan mezun olduktan sonra; İstanbul A..