Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Eylül '12

 
Kategori
Ekonomi - Finans
 

Tuzağa dikkat

Tuzağa dikkat
 

Dün güne yatay bir başlangıç yapan İMKB ikinci seans Almanya Anayasa Mahkemesi’nin Avrupa İstikrar Mekanizması ( ESM) hakkında verdiği şartlı onay ile birlikte gelen alımlarla gün içerisinde 68,500 direncine kadar yükseldiysede kapanışa yakın bu seviyeden gelen satışlarla günü 68,184 seviyesinden tamamladı.

Dünkü kapanışı beğenmedim, şayet bugün ilk seans 68,500 altında

bir kapanış gerçekleşirse dünkü ve bugünkü yukarı hareketleri tuzak olarak değerlendirmemiz gerekecek, böyle bir durumda satışların ilk etapta 66,500 seviyesine kadar devam etmesi beklenebilir.

Özellikle endeks kağıtlarında dikkatli olmakta fayda var.

Aynı şekilde Endeks 30 kontratları içinde aynı durum söz konusu 84,500 altında satış baskısının devam etmesi ve satışların 82,000 seviyesine kadar devam etmesi beklenebilir.

Son olarak son günlerde çeşitli çevrelerce CAM sektörü hisseleri ön plana çıkartılmakta, bu konuya özellikle dikkat çekmek istiyorum. Biiyorsunuz önümüzdeki günlerde doğalgaz zammı gündemde, doğalgaz zammı bir çok sektörü dolaylı yoldan etkilesede özellikle cam, çimento ve elektirik üreticileri gibi doğalgazı girdi olarak kullanan şirketleri olumsuz etkileyecektir.

Hatırlanacağı üzere 2010 – 2011 yılları arasında yıldız olan cam sektörü şirketleri son doğalgaz zammından sonra endeksin gerisinde kalmıştı. Artan maliyet baskısı marjları olumsuz etkileyeceğinden sektör hisselerini negatif etkilemesi beklenebilir.

OLASI ZAMDAN OLUMSUZ ETKİLENEBİLECEK SEKTÖR VE ŞİRKETLER

CAM SEKTÖRÜ HİSSELERİ

SISE - TRKCM – ANACM - DENCM

ÇİMENTO SEKTÖRÜ HİSSELERİ

GOLTS - KONYA – CIMSA - ADANA – CMENT - MRDIN - AKCNS – UNYEC – BTCIM – AFYON - BOLUC – BUCIM - CMBTN – BSOKE - NUHCM

ENERJİ SEKTÖR HİSELERİ

AKENR - AKSEN - ZOREN

Olarak sıralanabilir.

Yorum ve analizler kendi kişisel görüşüme dayanmakta olup yatırım tavsiyesinde değildir.

Sevgilerimle
Esra YILMAZ
 
Toplam blog
: 194
: 1098
Kayıt tarihi
: 24.10.11
 
 

Ekonomist, stratejist, teknik analist ..